AK Parti ve MHP'nin, "CHP yemin etmiyorsa, oturamaz, itiraz edebiliriz" görüşünü ortaya atmalarına karşılık, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Gizli AKP-MHP ittifakı. Meclis başkanlığı seçimi yapılmasını sağlayan kararda benim imzam var. O zaman seçim de sakat. Yürekleri yetiyorsa, bizi Genel Kurul salonundan çıkartsınlar. Nasıl bir direniş göreceklerine de hazır olsunlar" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "İçtüzüğe göre yemin etmeyen vekilin, bulunduğu ilk birleşimin başında yemin etmeleri gerekiyor. Başkanlığın bu konudaki çağrısına rağmen yemin etmeyen vekillerin de yine yemin etmezlerse salondan çıkmaları gerekir. Çünkü içtüzük bu durumdaki milletvekillerine sadece yemin etmeleri için Genel Kurul'a girme izni veriyor" diye konuştu.

MHP'li Mehmet Şandır da CHP'lilerin yemin etmeden Genel Kurul'da oturamayacaklarını söyledi. Şandır, "Bu sayın milletvekilleri, ancak yemin etmek arzusuyla niyetiyle genel kurul salonuna girebilirler. Pazartesi günü eğer yemin etme niyetleri yoksa Genel Kurul'a girmeleri de hukuken doğru olmaz. Boykotçu milletvekillerinin ve CHP yöneticilerinin kararlarını gözden geçirmelerini diliyoruz. Sağduyuya davet ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan CHP, TBMM Başkanlığı seçiminde Genel Kurul Salonu’nda oturacak, ancak oy kullanmayacak. Bu arada CHP milletvekillerinin cep telefonlarına gönderilen mesajda, "TBMM Genel Kurulu saat 14.00’te toplanacaktır. Milletvekillerimizin 4 Temmuz 2011 Pazartesi günü saat 14.00’te TBMM Genel Kurulu’nda hazır bulunmaları rica olunur" denildi.

Haber; C. ÜSTÜNER