Vali Adnan Yılmaz, Düzce Milletvekilleri Osman Çakır, İbrahim Korkmaz ve Türkçe Olimpiyatları Düzenleme Komitesi, Ankara’da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan'ı makamında ziyaret ettiler. Düzce heyeti daha sonra Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a da bir ziyaret gerçekleştirdiler. Her iki ziyaretin ana konusu Düzce’ye yapılması planlanan öğrenci yurtlarıydı.

Ankara’daki bu önemli ziyaretlerin ardından bilgi aldığımız Milletvekili Osman Çakır, yurtlar konusunda sevindirici gelişmeler olduğunu ve 2013 ve 2014 yıllarında 3 yurt yapılması için düğmeye basıldığını söyledi.
Çakır, Soğancı mevkiinde bulunan ve prefabrik binada hizmet veren Avni Akyol öğrenci yurdu için Kredi ve Yurtlar kurumundan söz alındığını, aynı yere yapılması planlanan 500 kişilik yurdun Bin öğrenci kapasiteli olması için girişimlerde bulunduklarını, yurdun 2014 programına alındığını bildirdi.

Çakır ayrıca üniversite kampüs alanına yapılacak olan 500 kişilik öğrenci yurdunun projelerinin tamamlandığını ve bu yıl içinde ihaleye çıkacağını belirtirken, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile görüşmenin ayrıntılarından da söz etti. Çakır, Vali Adnan Yılmaz tarafından Kızılay Genel Başkanı Akar’dan aldığı yurt sözü yer arayışının devam ettiğini, birkaç alternatif yer olduğunu Akar’a bildirdiklerini ifade ederken yer bulunmasının hemen ardından Kızılay’ın harekete geçeceğini belirtti.

Haber: H. İŞCAN