28 Şubat Cumartesi günü temayül yoklamasını yapan Ak Parti, Ankara’da  “Mülakat” aşamasından da geçti. Düzce’deki aday adayları tek tek aranarak yarın genel merkezde olmaları istendi.

AK Parti Genel Merkezi’nde sabah saat 09.00’dan itibaren, temayül yoklaması listesindeki alfabetik sıraya göre komisyonda mülakata alınacaklar. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’ın başkanlık edeceği 5 kişilik ilk derece aday mülakat komisyonunda Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, MKYK üyeleri Zeynep Karahan Uslu ve Semra Kırcı, Düzce’deki aday adaylarına sorular yöneltecek.

Mülakatta sorulacak sorular

Aday adaylarına mesleki ve teşkilat geçmişleri, milletvekili olduğunda ilk yapacağı projeler, genel projeleri sorulacak. Ayrıca milletvekili adayı olmaması halinde yerine kimin aday gösterilmesini istediği de soruluyor. Her aday için 5-10 dakika zaman ayrılacak. Mülakatlar sonrası 66 aday adayı 12’ye düşürülecek.

Son karar üst komisyonun

Mülakatlarda, aday adaylarının vizyonları, birikimleri, nitelikleri, geleceğe dair planları, Türkiye ve Ak Parti'ye ilişkin hedefleri, konuşmaları komisyonlar tarafından mercek altına alınacak. Alt komisyonlarda yapılacak elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.  Temayül sonuçları, anketler, kanaat önderleri ve STK'ların görüşleriyle bir araya getirilen veriler ışığında hazırlanan raporlar, son aday tespiti için Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon'a aktarılacak.