ANKET ÇALIŞMASI YARIN

AK Parti, 30 Mart yerel seçimleri için adayların belirleneceği temayül yoklamaları Düzce'de yarın anket çalışmasıyla başlıyor. İlçe teşkilat üyelerinin de katılımıyla tek yer olarak belirlenen Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılacak anket saat 10.30'da başlayacak ve 18.00'a kadar sürecek. Parti üyelerine toplam 5 soru sorulacak ankette mevcut başkanlarla ilgili "Belediye başkanını belediyelik hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkileri bakımından nasıl buluyorsunuz? Teşkilatla ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz? Temsil kabiliyeti açısından nasıl buluyorsunuz?" soruları yöneltilecek. Üyeler bu sorulara 'çok başarılı, başarılı, başarısız' şeklinde üç cevaptan birini seçerek yanıt verecek. "Belediye başkanının partinizden yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?" sorusuna ise 'evet veya hayır' diye cevap verilecek. Son olarak temayül yoklaması pusulalarında parti üyelerine önereceği isimler sorulacak ve bir isim yazmasının istenecek. İlçe belediye başkanı başka partidense farklı bir temayül formu olacak ve 'Kimi aday olarak görmek istersiniz?' diye bir soru yöneltilerek iki aday ismi istenecek.

9 SANDIK KURULACAK

AK Parti'nin Düzce merkez ve ilçeler için teşkilat yoklaması ise Pazar günü gerçekleştirilecek. Yine sosyal tesislerde gerçekleştirilecek olan temayül için 9 sandık kurulacak. Saat 10.00'da başlayacak teşkilat yoklaması saat 15.00'da sona erecek. AK Parti'nin aday belirleme sürecindeki kriterlerden bir tanesi olan temayülde 9 aday adayı en yüksek oyu alabilmek için son ana kadar yürüttüğü çalışmaların karşılığını alıp alamayacağını görecek. Düzce Belediyesi için temayül yoklamasında 223 partili oy kullanacak. Belediye başkan adayı için yapılacak temayül yoklamasında 40 il yönetim kurulunda, 5 disiplin kurulunda, 3 demokrasi hakim kurulu, 40 mahalle temsilcileri, 30 AK Parti merkez ilçe yönetim, 20 belediye meclis üyesi 4 il genel meclisi üyesi, 40 kadın kolları ve 32 gençlik kolları üyesi oy kullanacak.

80 KIŞILIK ÇALIŞMA EKİBİ

AK Parti, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde göstereceği belediye başkan adaylarının belirlemek amacıyla 80 kişilik çalışma ekibi kurdu. AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu'nda görevli 16 genel başkan yardımcısı ve grup başkanvekili liderliğinde oluşturulan 80 kişilik ekipte 5'er kişilik toplam 16 ayrı grup bulunuyor. 81 ilin 16 bölgeye bölündüğü çalışma kapsamında bu hafta sonu büyükşehirden sonra diğer iller için temayül yoklamaları yapılıyor. İllerdeki temayül yoklamalarında aday adaylarına oyları, il-ilçe başkanları ve yönetim, partinin belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları icra kurulu üyeleri verecek.

SONUÇLARI SIR GİBİ SAKLANACAK

16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları sır gibi saklanacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, burada kendisinin özel görevlendirdiği 9 kişilik ekiple birlikte sonuçları değerlendirecek. Aday adaylarının il ve ilçelerinde aldığı oylar ilk defa burada masaya yatırılacak. 




Haber: C.ÜSTÜNER