Chp dışında diğer siyasi partilerin Milletvekili Adaylarını belirlemediği bir ortamda Ankara'dan gelen bir anket firması Düzce merkeze bağlı bazı köyleri tarayarak çeşitli sorularla "yeni aday tespiti" konusunda halkın görüşlerine başvurdu.

 

Bilgisayar ortamında vatandaşla kıraathanelerde ve köy içinde meydanda gördükleri şahıslara çeşitli sorular soran anketörler, soru sorulan şahsın yanındakiden etkilenmemek için bire-bir sorular sorarak "geçmişi sorgulama ve geleceği gözleme"ye yönelik bilgiler aldılar.

 

Önce "mevcut vekilleri başarılı buluyor musunuz" ve "Düzce'ye yapılan yatırımları yeterli buluyor musunuz" diye sorular soran anketörler "kimi vekil görmek istersiniz" diye sordukları sorularla yeni  dönemde milletvekili adayınını belirlenmesinde "isim" almaya çalıştılar.

 

Anketörler "son seçimde hangi siyasi partiye oy verdiniz" diye sordukları sorunun ardından "7 Haziran'da yapılacak genel seçimde yine aynı partiye mi oy vereceksiniz" diyerek beş yılın profilini de tespit etmeye çalıştılar.

 

Anketörlerin sordukları bir ilginç soru da "Gösterilen aday adaylarının dışında başka kimi Milletvekili olmasını istersiniz" diye sorulması gelecek seçimler için de yeni isim tespitinin planlandığı şeklinde yorumlandı. İkisi bayan biri erkekten oluşan üç kişilik ekip anketin Düzce'de yapılmış olmasını belgelemek için anket yapılan kişilerin telefon nrumaralarını da almayı ihmal etmedi.

           

AK PARTİ'DE "TARAMA" SÜRÜYOR

 

CHP'nin adayların belirlediği bir ortamda daha çok Ak Parti'nin adaylarının belirlenmesine yönelik yapılan bu anketin taşrada aday profillerini ve partinin halk tarafından ilgisini tespit etmeye yönelik bir çalışma olduğu anlaşılıyor. Ankete katılanların "Haber Merkezimizi " bilgilendirmesi üzerine ortaya çıkan çalışmalar kamuoyu tarafından  "Ak Parti'nin halen aday tespitinde yeterli bulguya ve sonuca varılmadığı" şeklinde  yorumlanıyor.

HABER;E.TAYHAN