Tatilini Geçirmek İçin Geldiği Akçakoca’da Bayram namazını merkez camisinde kılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Namaz Sonrasında Vatandaşlarla Bayramlaştı.



Bülent Arınç Bayram namazını birlikte kıldığı Kaymakam Aykut Pekmez ve Başkan Cüneyt Yemenici  ile birlikte  namaz sonrasında cami içi ve dışında vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra  mimarisini çok beğendiğini ve farklı bulduğunu söylediği cami ile ilgili olarak  merkez cami imamı İshak Albayrak’tan bilgiler aldı.



Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğine 100 TL bağışta bulunan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği  Arınç, bir süre cami önünde vatandaşlarla birlikte bayramlaşmayı sürdürdükten  sonra konakladığı oteline döndü.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cuma namazını da Akçakoca Merkez Camisi'nde kıldı. Arınç ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akçakoca’yı öve öve bitiremeyen Arınç, emekli olduğunda daha sık Akçakoca’ya geleceğini söyledi.

Arınç, “Akçakoca, batı Karadeniz’in en güzel ilçelerinden biri. İnsanı doğası yeşiliyle mükemmel bir yer. Ailemle birlikte ramazan bayramını geçiriyorum. Herkese tavsiyem Akçakoca’ya mutlaka gelsinler, tatil yapsınlar. Görmeden gitmesinler. Burada tatil yapmadan gitmesinler.. buraya gelen bir daha gitmez. Allah nasip ederse emekli olunca Akçakoca’da daha çok kalacağım bu güzel havayı teneffüs edeceğim. Akçakoca insanı çok faal, hareketli birşey söylemeden durmuyorlar.”dedi.

Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin kararının soran Arınç, dershanelere dair gecikmiş bir karar verildiğini söyledi.

Arınç, dershanelerle ilgili kararın iptal edilme gerekçesini öğrendiklerinde gereğinin düşünüleceğini söyledi
Arınç, koalisyon görüşmeleri ile ilgili de şunları söyledi:  "Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız çok iyi niyetli. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için temel ilkeler ve prensipler üzerinde hangi partiyle daha çok anlaşılabilirse o parti ile hükümet kurma çalışmasını yürütüyor"