Türkiye-Belarus Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Kravchenko ve beraberindeki heyeti kabul etti. Arslan, kabulde yaptığı açıklamada, Belarus ile diplomatik ilişkilerin çeyrek asırdır devam ettiğini ve ilişkilerde önemli yol aldıklarını belirterek, ilişkileri daha ileri boyuta götüreceklerini ifade etti.

Karşılıklı heyetlerin iki ülke arasındaki diyaloğu sağlamaya fayda vereceğini düşündüklerini ve dostluk grubu başkanları ve üyeleri olarak da görüşmelerin devamını umut ettiklerini anlatan Arslan, "Biz iki ülke arasındaki her türlü diyaloğa hazırız ve sürdürmeye gayret göstereceğiz." diye konuştu. Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Kravchenko da Türkiye'de ve özellikle Meclis'te bulunmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin kendileri için hem bölgesel hem de dünya çapında stratejik önem taşıdığını vurgulayan Kravchenko, "Belarus ve Türkiye arasındaki stratejik ilişkilerin devamlılığına çok ilgiliyiz." diye konuştu.

Kravchenko, Türkiye'de gerçekleştirdikleri temasların olumlu geçtiğini kaydetti.