1 Kasım seçimlerine 8 gün kala Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Manşet programına konuk olarak Düzce’de başta Ak Parti olmak üzere tüm partilerin durumunu ve söylemlerini değerlendirdi. Muhalefet partilerinin adaylarını sahadaki söylemlerini yorumlayan Arslan, eleştirileri bombardımana tuttu.

SEÇMENİN BU İŞİN ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURDUĞUNUN BİLİNCİNE VARDIK
Seçim çalışmaları kapsamında seçmenle buluşmalarında yaşadıkları diyaloglara değinen Arslan, seçmenin ekonomik vaatlerle ilgili düşüncelerini ifade etti. “Asgari ücreti ve emekli maaşlarını seçmen artık sorumuyor. Vaatlerimizi beğendiler. Seçmenin bu işin üzerinde hassasiyetle durduğunun bilincine vardık. Seçmenin sesine kulak verdik. Muhalefetin vaatlerini de kopyalamadık. Çünkü aynı konulardaki vaatlerde rakamları aynı açıklamadık.”

BU KADAR UCUZ SİYASET YAPILMAMALI
Arslan CHP’nin kredi faizlerini silme vaadini bombaladı. “Kredi faizlerini silme vaadi çocuk oyuncağı değil. Koskoca devlet yönetiliyor. Yapabilecekleri konuşmak gerekir. Yanıltma yoluyla oy istemeye bu millet artık inanmıyor. Bu kadar ucuz siyaset yapılmamalıdır.”

‘SİZ BU İNSANLARA KAFANIZ ÇALIŞMIYOR MU?’ DEMEK İSTİYORSUNUZ!
Muhalefetin seçimlerde Ak Parti’nin 3-0 kazanmasının Düzce’ye yakışmadığı söylemini yorumlayan Arslan, rakiplerine sert ifadelerle yüklendi. Arslan, “3-0 Düzce’ye yakışmıyor’ diyenler, Düzce’yi, Düzce’nin tarihini tanımıyor demektir. Düzce hiçbir zaman sol partiye oy vermedi. İnsanları tanımıyorlar. Düzce’nin yapısını bilmiyorlar. Bu tarz bir ifadeyle seçmene seslenmelerine bende ‘Siz bu insanlara kafanız çalışmıyor mu?’ demek istiyorsunuz diye cevap veririm. Bu bana göre Düzceliye yapılmış bir hakarettir.

HERKESTEN OY İSTEDİ
Arslan MHP’ye gönül veren seçmenine ülkenin ateş çemberinden geçtiğini, her şeyin daha iyiye gitmesi gerektiğini ifade ederek tek başına iktidar için oy istedi. “Biz MHP’nin söylemlerini üst perdeden ifade etmesine alışığız. Onların CHP gibi söylemleri yok.  MHP’li kardeşlerimizden oy istiyoruz. Yalnızca MHP’li vatanseverden değil, Saadet Partili ve diğer tüm sağ partili seçmenden oy istiyoruz. Hatta derdi Türkiye olan CHP’li seçmenden de oy istiyoruz.”
Program süresince daha çok CHP’ye yüklenen Arslan, eski Başbakan Adnan Menderes’i astıranın CHP olduğunu söylerken Düzcelinin CHP’yi çok iyi tanıdığını belirtti.

30 TANE KÖY İSMİ SAYAMAZLAR!”
Muhalefetin Düzce’nin yerinde saydığını söyleyerek siyaset yapmasını değerlendiren Arslan, “Düzce’nin yerinde saydığını söyleyerek siyaset yapmak muhalefetin en kolay ve ucuz yoludur. ‘Düzce yerinde sayıyor’ diyenler Düzce’yi gezmiyorlar, görmüyorlar, bilmiyorlar! Muhalefet yaparken konuların içi dolu olmalıdır. 4 tane konu vardı ellerinde, onları da aldık. Bunları söyleyenler Düzce’de 30 tane köy ismi sayamazlar! Düzce yanlış yönetiliyor demek boş muhalefettir.” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER