AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, verdiği iftar yemeğinde il teşkilatı ve Düzce Merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. İftar yemeğinin gündemini referandum süreci oluşturdu. AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, yaptığı açıklamada “Sıcak bir gündem yaşıyoruz. Bu sıcaklık 12 eylül akşamına kadar devam edecek.” dedi. referandum çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Arslan, “Köylerimizi ve ilçelerimizi gezerek hemen hemen bitirmiş durumdayız. Bundan sonra mahallelere giderek anayasa paketimize neden evet denilmesi gerektiğini anlatacağız.” şeklinde konuştu. Amaçlarının her yere giderek bu paketi anltmak olduğunu vurgulayan Arslan, “Amacımız ulaşılmadık bir köy ulaşılmadık bir mahalle, eli sıkılmadık bir vatandaş bırakmamak.” dedi. 

"BAŞBAKAN DÜZCE’YE GÜVENİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya mitingine de değinen İl Başkanı Arslan, “Başbakanımız burada anayasa paketinin AK Parti anayasası olmadığını ve bu paketin halkın anayasası olduğunu vurgulayarak anlattı. Sayın Başbakan Düzceye güvendiğini söyledi. Düzce, daha önceki seçimlerde nasıl başarılı bir portre çizdiyse bu oylamada da aynı başarıyı göstereceğini söyledi.” seklinde konuştu. 

"İHTİYAÇ OLMAZSA TMO PİYASAYA FINDIK SÜRMEYECEK"

AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan Düzce’nin en büük geçim kaynaklarında biri olan fındık konusunu ele aldı. “2001 yılında özerkleşen FİSKOBİRLİK’in kendini geri çekmesi ve AK Parti hükümetinin TMO’yu devreye sokmasıyla fındık hak ettiği değere yaklaştı. Geçtiğimiz yılda TMO devreden çıktı ve sadece fiyat belirleyici konuma geçti. Bu konumunu da piyasalarda hissettiriyor.” ifadelerini kullanan Arslan, fındığın bu yıl 3 bin 600’den fiyatının açıldığını hükümetin desteğiyle birlikte bu rakamın hemen hemen 5 TL’ye kadar çıkabileceğini vurguladı. “Bu fiyatı fındık üreticimize sorduğumuzda razı görünüyor.” diye konuşan İl Başkanı Arslan, fındığın referandum için rant kapısı yapılacağı söylemlerine de açıklık getirdi. “TMO’nun elinde 400 bin ton fındık bulunuyor, TMO bunu piyasaya sürerse fındık piyasası otomatikman düşecektir. TMO, fındığı dünyada hissedilir derecede ihtiyaç olmadığı sürece piyasaya sürmeyeceği sözünü verdi.” ifadelerini kullanan Arslan, bu açıklamasıyla fındık üreticisinin yüreğine su serpti.

Haber; R. BAL