Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, “Hiç boynumuzu bükecek bir durumumuz yok. Şu yapılmadı diyenlere soruyorum Düzce’ye ne yapılmadı” açıklamasına, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın ardından MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz da bugün parti binasında yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

“Halkımızın aklıyla alay etmekten başka bir şey değil”
Konuşmasına Arslan’ın yaptığı açıklamayı eleştirerek başlayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle yerel basında yer alan Milletvekilimiz Sayın Fevai Arslan’ın açıklamalarını şaşkınlıkla izlediğimizi bilmenizi isterim. Sayın Arslan’ın Düzce’ye ne yapılmadı şeklinde ifadeleri kendisinin ne kadar şakacı bir insan olduğunun göstergesi olsa gerektir. Aksi takdirde söyledikleri bizim ve halkımızın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Ama biz yine de sayın vekilimize yardımcı olmayı bir görev bilip en azından birkaç konu hakkında kendisine yardımcı olmak isterim”

Düzce’nin sorunlarını sıraladı
Daha sonra Arslan’ın, “Düzce’ye ne yapılmadı?” sorusunun aksine Düzce’ye yapılmayanları sıralayan Yılmaz şöyle konuştu:

“Sayın vekilim, devri iktidarınızda ilimiz çevre ve bağlantı yollarının hiçbiri yapılmamıştır. Karadeniz sahil yolu bağlamında Akçakoca’dan geçen kısmı için ulaştırma bakanının ziyaret etmesine rağmen ilerleme sağlanamamıştır. On beş yıl sonra yaptığınız Düzce Devlet Hastanesi maalesef ihtiyacı karşılayamamaktadır. İlimiz ekonomisi çok zor günler geçirmektedir. Çöp depolama alanı toplumsal barış sağlanarak hala çözülmemiş bir inat uğruna tepkilere rağmen aynı yere yapılmaya karar verirmiş alınan ÇED raporları hiçe sayılmıştır. İlimiz ekonomisine katkı sağlaması beklenen organize sanayi bölgelerindeki arsalar fahiş fiyattan yatırımcıya satılmaya çalışılmaktadır. Her ilde MOBESE denilen ilin güvenliğinde önemli bir etkiye sahip olan güvenlik kameraları ilimiz merkez ve köylerinde kurulmamıştır. Boğaziçi Beldesinde yapılan TOKİ binaları dahil olmak üzere çevrede yapılan binaların altyapı ve kanalizasyon problemleri çözülmemektedir. İlimizin içme suyu problemi ve yatırımı yıllardır yapılmadığı için önümüzdeki yaz sezonunda ilimizde büyük bir su sıkıntısı yaşanması beklenmektedir. Hava kirliliği problemine karşı hiçbir atılım yapılmamaktadır. KOSGEB tarafından esnafa verilen nefes kredilerinde adam kayırma ve tarafgirlik olduğu söylentileri toplumda rahatsızlık yaratmaktadır. İlimiz genelinde iktidar tarafından gerek personel alımında gerekse kurum müdürlerinin atanmasında liyakate bakılmadan uygulanan bir takım cemaat bağlantısı ve tarafgirliğe bakılması maalesef kurumların düzgün işleyişini bozmuştur. Hain terör örgütüyle mücadelede de sayın vekilimiz sınıfta kalmıştır.”

“Başkanın yaptığı bir icraat bulunmadığını ifade etmek isteriz”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın göreve geldiği günden bu yana çalışma yapmadığını iddia eden Yılmaz şunları kaydetti:

“Eski başkan böyleyken yeni başkanın göreve geldiğinden beri yaptığı icraatlara gelirsek biz şahsen bir şey bulamadık. Yanlış anlaşılmasın arkadaşlar hatasını değil yaptığı bir icraat bulamadığımızı ifade etmek isteriz. Sayın başkana göreve geldiği andan itibaren defalarca söylememize rağmen en basıtınden ihaleleri bile yapmayı becerememiş ve belediyemizin zarara uğramasına vesile olmuştur. Gerek başkanımız gerekse vekillerimiz yapmış oldukları yanlışlar ve eksikler bizim destek verdiğimiz Cumhur ittifakına zarar verecektir. Biz buna asla izin veremeyiz” dedi.

Haber: M.AYDIN