Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, 13 Ocak Pazartesi günü Ak Parti seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmasında “Bugün Türkiye’de Allahu Teala’nın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var” deyince dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'de Milletvekili Fevai Arsla'a destek verdi.Çelik Twitter hesabından açıklama yaparak Arslan'ın dilinin sürçtüğünü iddia etti.
Hüseyin Çelik, Twitter hesabından şunları yazdı:

''Düzce Mv.miz Sn.Fevai Aslan'ın bir konuşmasında, dil sürçmesiyle söylediği bazı sözler, fazlasıyla istismar edilmektedir. İşin aslı şudur:
Sn. Fevai Aslan'la görüştüm. Sn. Başbakan'la ilgili olarak "Allah'ın HOŞNUT olduğu vasıfları taşıyan lider" nitelemesi yapmak istemiş.
Aksi takdirde "Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan lider" nitelemesini kimin için yaparsanız yapın bu kişiyi KÜFRE götürür.
Bırakın İmam Hatip mezunu olan Sn. Fevai Aslan,herhangi bir bir Müslüman bile bunun böyle olduğunu bilir.
Adı geçen Mv.miz, dil sürçmesiyle de olsa, kullandığı ifadelerden ve bunun istismara konu olmasından dolayı fevkalade üzgündür.'

Düzce milletvekili İbrahim Korkmaz da Arslan’ın sözlerini değerlendirdi. Fevai’yi tanıyan herkesin bunun bir sürçmesi olduğunu bilir diyerek, olayın çok büyütüldüğünü dile getirdi.
Korkmaz, “Fevai Be’i tanıyanlar, inanç dünyasını bilenler bunun bir dil sürçmesi olduğunu çok rahat anlar. Fevai Bey, Allah’ın bütün sıfatlarının ve vasıflarının bir şahısta bulunmayacağını bulunamayacağını bilen bir insandır. Ama bazen sürçü lisan yaptığında karşısındakini bunu anlaması lazım. Bu adam kimdir bu lafı söyler mi diye. 5 gün sonra bu laf tüm Türkiye’ye yayılıyor. Bunda bir kasıt var. Başbakan veya partiye karşı bir şey yapabilir miyiz düşüncesinde olanlar sefil bir yaklaşımdır. "Allah’ın bütün güzel vasıfları üstüne topladığı Sayın başbakanımız" diyecekken, "Allah’ın bütün güzel vasıflarını" demiş. Olabilir, insanın dili sürçer yani bu, bu kadar büyütülecek bir konu değil. Dedi.

Bu tür olayların herkesin başına gelebileceğinin de altını çizdi.
Korkmaz, “Öküzün altında buzağı aramak sevdasına düşenlerin bundan sonra herşeyde bir mana arayacağını biliyoruz. Ona yapılan bu yayınlarında ahlaksızca olduğunu biliyorum. Ulusal basının da dertlerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.” Dedi.