Ak Parti Düzce Milletvekili ve 7 Haziran seçimlerinde yeniden 2.sıra adayı olan Fevai Arslan, MANŞET programına konuk oldu. 7 Nisan’da açıklanan Milletvekili Aday Listelerinde mevcut milletvekilleri arasında yalnızca kendisinin aday gösterilmesine ilişkin açıklamalar yaptı. Kamuoyunda kendisine yönelik ‘4 yılda ne yaptı. Ne söyledi de yeniden aday gösterildi’ tarzındaki eleştirilere son verecek türden konuştu.

‘TERCİH EDİLMEMDE NEDEN, TEŞKİLAT KÖKENLİ OLMAM’
Arslan, kendisinin yeniden aday gösterilmesinin cevabının genel merkezde olduğunu ifade ederek şunları söyledi. Arslan, “Ak Parti’de Türkiye’nin hemen hemen her yerinde teşkilat kökenli arkadaşlarımızı değerlendirilme düşüncesini ben listelere baktığımda görüyorum.” dedi. Arslan, genel merkezin bu kararını teşkilatlarda çalışanların gönüllü olarak çalıştığı için genel merkez tarafından değerlerinin gösterilmesi adına yapıldığını ifade etti.
Seçim çalışmaları kapsamında Düzce’de ziyaretlerini sürdürdüklerini kaydeden Arslan, halkın sorunlarını dinlediklerini sorunlar arasında en fazla köylerdeki yol ve elektrik konularıyla ilgili rahatsızlıkları duyduklarını söyledi. Arslan, izleyicilere 2019 yılına kadar asfalt yapılmayan grup yolu kalmayacağı bilgisini verdi.

OTOBAN BAĞLANTISININ İHALESİ 45 İÇERİSİNDE OLACAK
Milletvekili Arslan, otoban bağlantısı hakkında süren çalışmaların hangi aşamada olduğunu Kara Yolları Genel Müdürlüğüyle kurulan diyaloğu içeriğini dile getirdi. “Biz burada çok zorlanıyoruz. Neden burayı programa almıyorsunuz?’ diye sorduğumuzda bize ‘Biz oraya araç sayar koyuyoruz. Oraya giren çıkan araçları sayıyoruz. Çalışan işçi sayısına da bakıyoruz, oldukça yüksek bir maliyet ortaya çıkıyor.’ Yanıtını veriyorlar.” Dedi.
Konuyu yetkililere sorduğunu aktaran Arslan, aldığı cevabı aktardı. Arslan, “Bunu bizi oyalamak için mi söylüyorlar? Yoksa durum gerçekten böyle mi? organizedeki fabrikalarda sizden başka yük taşıyan var mı?’ diye sordum. Bir fabrika hariç tamamını biz taşıyoruz. Aylık ortalamayı günlük olarak hesapladığımızda günde 7 tane araç giriş çıkışı oluyor, dediler. Bende bu rakama şaşırdım.” dedi. Arslan bu konuda son olarak 45 gün içerisinde otoban bağlantısının ihalesinin yapılacağını söyledi.

TAŞLI’NIN NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMADIM
Milletvekili Arslan, katıldığı Öncü Ana Haber’de ‘İSKİ’den kar elde etmek için ‘Düzce Kanunu’ çıkaracağız.’ Diyerek seçim vaadinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi 3.sıra Adayı Ömer Taşlı’nın açıklaması hakkında konuştu.  ‘Biz zaten İSKİ’nin imkanlarından yararlanıyoruz. İlçelerimizden gelen arıtmaları İSKİ yapıyor. Aynı şekilde belediyemizin arıtmasını da yapıyor. Açıkçası Ömer Beyin ne demek istediğini tam anlamadım.”

Haber:Y.SEVER