Anayasa Komisyonu'nda olaylı geçen oturumun ardından AK Parti "dokunulmazlıklar" ile ilgili anayasa değişikliği teklifini imzaya açtı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin AK Parti Grubu adına imza verenler arasında Düzce Milletvekili Fevai Arslan da yer aldı.


Komisyon, AK Parti'nin anayasaya geçici madde eklenmesi suretiyle mevcut fezlekelerde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin teklifini görüşmek üzere 28 Nisan Perşembe günü bir araya gelmiş, yaşanan fiziksel arbede nedeniyle toplantıya iki kez ara verilmiş ancak en son çıkan şiddetli kavganın ardından görüşmeler ertelenmişti.

HDP'lilerin salonu terk etmesinin ardından teklif AK Parti, CHP ve MHP'nin oyları ile oy birliğiyle komisyondan geçmişti.

Anayasanın değiştirilmesi, TBMM üye tam sayısının en az üçte biri (184) tarafından yazıyla teklif edilebiliyor. Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nun ardından, Genel Kurul'da iki kez görüşülüyor. İmzaların tamamlanmasının ardından, teklifin TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

Haber:Y.SEVER