AK Parti Milletvekili Fevai Arslan, Düzce otoban çıkışı ve diğer sorunlarla ilgili olarak 1 Aralık Perşembe günü Anakara’da bakanlıklarla yapılan görüşmeleri açıkladı. Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz’dan oluşan heyetin otoban çıkışı ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüğünü ifade eden Arslan, yıllardır bitirilmesi beklenen Kültür Merkezi için ise Kültür bakanı’ndan destek alındığını ve 2012 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Arslan, “ Kültür bakanımızla görüştük. Bizim kültür merkezimiz tabiri caizse yılan hikayesine döndü. 1996’da başladı. Ardından deprem oldu ve atılan temel hasar gördü. Tekrar Kültür bakanının desteği ile kara binayı bitirdik. Belediye imkanları ile kültür merkezinin anahtar teslimini yapamayacağımızı ve bakanlığın desteği ile yapılması gerektiğini anlattık. O da bizi anlayışla karşıladı. 2012 senesinde bakanlığımızın tam desteği ile bitirmiş olacağız.” Dedi.

BAKAN TEYİT ETTİ

Otoban çıkışı için Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım’ın olurunun alındığını da anlatan Milletvekili Fevai Arslan, 3 sene içinde bu bağlantının yapılacağını, 5 sene içinde de hizmete gireceğini belirtti.

Arslan, “ Bu sene özelleştirme kapsamında Beyköy yolunda 2 OSB’ye yakın yerden otoban bağlantısını koydurduk. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’da bunu teyit etti. Oraya turnikeler kurulacak. Turnikelerin dışında 800 m. Civarında bir yolla bizim belediye sınırlarımıza otoban bağlantısı indirilecek. Geri kalan yolu da belediye ve özel idare imkanları ile bağlamaya çalışacağız. 3 sene içinde bu bağlantının bağlanma zorunluluğu vardır. 5 sene içinde de hizmete açılma şartı var. Benim tahminime göre, 2012 yılında ihale gerçekleşirse otoban bağlantısı sağlanır.” İfadelerini kullandı.

BÜTÜN PROJELER İÇİN 2012 YILI

Akçakoca ve Kocaali arasında yapımı devam eden yolun bitiş tarihi olarak da 2012-2013 yıllarını veren Arslan, Akçakoca’daki balıkçı barınağının teknik olarak kusurlu olduğunu vurguladı.

Arslan, “ Balıkçı barınağı yanlış bir proje. Deniz kısmını yanlış yerden açmışlar. Teknik bilgi verememe ama böyle bir sıkıntı olduğu konuşuluyor. 2012 programına alınacak ve bir mendirek vasıtasıyla teknik bakımdan kusursuz hale getirilecek. Bunun da teyidini aldık. Karadeniz sahil yolu ve Yığılca yolunun da teyidini aldık. Yığılca yolu yer teslimi yapıldı. 2012-2013 yılı içinde Yığılca yolunun 25 kilometresi yapılacak.Yayla yollarını hayata geçirme projemiz vardı. Her sene bir yayla yolumuzu yapmayı planlıyorduk. Bu konuyla ilgili de bir görüşme yaptık. Bu konuyu da notları arasına aldı. 2012 yılında programa aldırıp 2013 yılında bir yayla yolumuzu sıcak asfaltla kaplanmasını sağlayarak turizme kazandıracağız.” Şeklinde bilgi verdi.

Haber; H. İŞCAN