AK Parti Düzce Milletvekili aynı zamanda Meclis Çevre Komisyonu Üyesi olan Fevai Arslan, TBMM’de 2017 yılı merkezi yönetim bütçesi görüşmelerinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2017 Bütçesi üzerine AK Parti grubu adına söz aldı. Arslan barajların bir ülkenin olmazsa olmazı olduğunu söyleyerek 4 sektörde faaliyet gösteren Devlet Su İşleri’nin (DSİ) baraj inşa edilen kurum olarak bilindiğini belirtti.

Tanal’dan Arslan’a Hecinler soruları
DSİ tarafından yapımı tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Arslan, DSİ’nin yatırımlarıyla birçok ilde evsel atık ve su kirliliğinin önünde geçildiğini aktardığı sırada CHP’nin Düzce’de sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Hecinler bölgesindeki çöp tesisine ilişkin sorularına “Onu da anlatırız” diyerek yanıt verdi. Tanal’ın ısrarlı ifadelerini Arslan aynı cümlelerle cevapladı.

Kürsüden yanıt verdi
Arslan’ın kürsüde yaptığı bütçe konuşması, muhalefet milletvekillerinin meclis sıralarından Arslan’a söyledikleri sözler nedeniyle zaman zaman bölündü. Arslan, bu durum karşısında muhalefete cevap vermeyi ihmal etmedi.

Arslan’ın açıklamalarını muhalefet partilerin milletvekillerinin seslerini bastırmak için yüksek sesle yaptığı görüldü.

Düzce’ye 455 milyon lira yatırım yapılmıştır
Konuşmasının son bölümünde Tanal’a dönen Arslan, Meclis Başkanından Tanal’ın konuşmasını sık sık bölmesi nedeniyle bir dakika daha süre isteyerek şunları söyledi: “Sayın Tanal bizzat çok iyi dinlemenizi tavsiye ediyorum. Son 14 yılda, Düzce’ye 455 milyon lira yatırım yapılmıştır. 26 atık dere ıslah tesisi inşa edilmiş, 5.4 milyon yeni fidan toprakla buluşturulmuş, 4 adet bal ormanı ve 24 mesire yeri tesis edilmiştir. 26 adet dere ıslah tesisiyle şehir merkezimiz, 8 ilçe, 2 belde ve 11 köyümüz taşkın zararlarımızdan korunmuştur. Ayrıca 11 adet daha dere ıslah çalışması daha bitmektedir. 2 adedi de proje aşamasındadır. İlimizde 2 adet köy su projesiyle toplam 5810 dekar alan sulanacaktır. Özetle, 2013-2015 yılları arasında tamamlanan dere ıslahlarıyla Düzce şehir merkezi ve 21 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunmuştur.”