AK Parti’nin Düzce’de beklenen kongre süreci Kaynaşlı’dan başladı. Tek liste olarak yapılan 6.Olağan kongreye MKYK Üyesi AK Parti Sinop Milletvekili İsa Sinan Göktaş, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Kerim Temel, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe belediye başkanları, teşkilat başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ve partililer katıldı.



MKYK Üyesi AK Parti Sinop Milletvekili İsa Sinan Göktaş, kongrede yaptığı konuşmada, yenilenme fırsatı yakaladıklarını vurguladı. Kongrelerin eksiklerin ve artıların görüleceği, planlama dönemi olarak yorumlayan Göktaş, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kongreler küskünlüklerin ve dargınlıkların bitirildiği günler olsun
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan kongrelerin partilerin bayramı, bayramların ise küskünlüklerin ve dargınlıkların bitirildiği günler olduğunu ifade ederek partililere dikkat çeken mesajlar verdi.

Birilerin menfaatleri için ilçe başkanlarınızı, belediye başkanlarınızı tenkit etmeyin
Konuşmasında sertliğin dozunu artıran Arslan, millete hizmet için istişareler sonucu çıkan karara uymayanları ‘yan çekenler’ olarak değerlendirerek söz konusu kişileri partiye hainlik yapmakla suçladı. Arslan, konuyla ilgili olarak, “birilerinin şahsı işleri için birbirinize darılmayın. Üçüncü kişiler menfaat üzerine siyaset yapıp sizden bir şey talep edip, ‘yapadın’ diye sizi tenkit ederek benim teşkilatta cansiperane çalışan arkadaşlarımı bozmaması lazım. Biz bunu çok gördük. Dördüncü, beşinci kişilerin menfaatleri için size getirdikleri işleri birbirimize düşme olayıdır. Birilerin menfaatleri için ilçe başkanlarınızı, belediye başkanlarınızı tenkit etmeyin. Birbirimize sahip çıkalım.” şeklinde konuştu.
Düzce teşkilatlarını karışıklığın ve sürtüşmenin en az olduğu illerden biri olarak gösteren Arslan, 9 ay önce atamayla göreve getirilen Kaynaşlı İlçe Başkanı Saim Özkan’a yeni döneminde başarı diledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti’yi ayakta tutan unsurun heyecanla salonların doldurulduğu teşkilat toplantıları olduğunu belirtti.
2013 yılında Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun son taksitini ödediğini hatırlatan Keşir, o günün Türkiye’nin tüm Dünya’ya meydan okuduğu gün olduğunu dile getirdi.

99 köyün arasındaki 68 köyde su sorunu çözülüyor
Kaynaşlı’yı ‘gözbebeğimiz’ diye nitelendiren Keşir, “Düzce’nin 99 köyünün içme suyu ve kilit parke sorununu çözecek olan 18 milyon lira değerindeki ödeneğin İller Bankası’ndan çıktı. Ödeneğin 3 milyon liralık kısmı Kaynaşlı’ya verildi. Darıyerihasanbey Köyü’nün 1 milyon 700 bin liralık su şebeke hattı bu bütçenin içerisinde yer alıyor. 99 köyün arasındaki 68 köyde su sorunu çözülüyor.” diye konuştu.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, birlik ve beraberlik mesajı vererek göreve gelecek teşkilat yönetimine başarılar dileyerek teşekkür etti.
AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Saim Özkan, AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren farklı alanlarda önemli işler yaptığını söyledi. Parti olarak yeni atılım dönemine başladıklarını ifade eden Özkan, birlik beraberlik mesajı verdi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

Haber:Y.SEVER