AK Parti ile birleşme kararının gündeme gelmesinin ardından dün yapılan fesih kurultayı ile HAS Parti kapatıldı. 22 Eylül Cumartesi günü İstanbul’da HAS parti İl Başkanları, Belediye Başkanları ve Kurucular Kurulu üyeleri için katılım töreni düzenlenecek. Törene Düzce’den HAS Parti İl Başkanı  Halil Aydın, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve Kurucular Kurulu üyesi Selahattin Aydın katılarak AK parti rozetini takacaklar. Siyasete Numan Kurtulmuş ile birlikte AK partide devam etme karar alan il teşkilatları için ise ayrıca katılım töreni düzenlenecek.
HAS parti İl Başkanı Halil Aydın, bir partiyi kurmak kadar kapatmanın da bir irade olduğunu söyleyerek, “Şimdi milletin bize gösterdiği istikamette ilerleyeceğiz” dedi.
Aydın, katılım töreni ile ilgili bilgiler vererek “Bundan sonraki süreçte; 22 Eylül Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre merkezinde saat 14.30 da Sayın Başbakanımızın da katılacağı bir törenle, Ak partide siyasete devam etmek isteyen Kurucular kurulu üyeleri, GİK üyeleri ve il başkanlarının katılım töreni olacaktır. İnşallah bende bu törene katılacağım. İl ve ilçelerimizde ki Has partili teşkilat mensuplarımız ve üyelerimiz de kendi iradeleri doğrultusunda bu törenlerle Ak parti de hizmet yapmaya devam edeceklerdir.”şeklinde konuştu.

 

Haber; H. İŞCAN