"Aldığımız kararları asla ertelemeyelim"

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlık çalışmaları ve hayata geçirilen yenilikler hakkında bilgiler verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin sanayi yatırımlarını etkilememesi gerektiği üzerinde duran Bakan Özlü, sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'de her şey yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza devam edelim, aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz; Türkiye'de yeni yatırımların hızla arttığı, sanayi üretiminin hızlandığı bir döneme gireceğiz." dedi.

 

Üretim Reform Paketi yolda

 

Bakanlık olarak Üretim Reform Paketi üzerinde de çalışmaları sürdürdüklerine değinen Özlü, bu paketle yerli ve yabancı yatırımcıların önündeki engelleri kaldıracaklarını aktardı.

Özlü, yeni nesil sektörlere çok iyi hazırlanmak gerektiği, bu amaçla bakanlık görevini üstlendikten sonra ilk olarak attıkları adımlar arasında, 4. Sanayi Devrimi ile ilgili bir çalışma grubu oluşturmak olduğunu anlattı.

Bu çalışma grubu ile bir yol haritası oluşturarak, atılması gereken adımları tespit edeceklerinin altını çizen Özlü, Ar-Ge Reform Paketi ile ise çok kapsamlı eylemleri yasalaştırdıklarını, bu paketle tasarım faaliyetlerini de desteklemeye başladıklarını söyledi.

 

"Basından öğrenmeseydiniz OHAL'i hissetmeyecektiniz"

 

Bakan Özlü, Batı'dan Türkiye'ye çok haksız ve kasıtlı eleştiriler olduğunu söyleyerek, yapıcı eleştirileri dinlediklerini ancak yanlı ve yanlış davranışlara asla prim vermediklerini ve vermeyeceklerini dile getirdi. Sözü Olağanüstü Hal (OHAL)'e getiren Özlü, vatandaşların basından öğrenmiş olmasaydı Türkiye'de OHAL ilan edildiğini hissetmeyecekleri görüşünü paylaştı ve "Çünkü bu OHAL millete değil devlete karşı ilan edilmiştir." dedi




HABER; C. ÜSTÜNER