“YAŞANANLAR ÜNİVERSİTEYE ZARAR VERDİ”


Bünyamin Dikici'nin yerine başhekimliğe Rektörlüğün atadığı Recep Özdemir'in istifasının ardından sular durulmuyor. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu Recep Özdemir kararının etik olmadığını belirtmiş, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise Recep Özdemir'in arkasında olduklarını ifade etmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası görevinden istifa eden Özdemir'in yerine rektörlük Doç. Dr. Adnan Özçetin'i atarken son günlerde gündemden düşmeyen Düzce Üniversitesi başhekimlik ataması konusunda AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu, tüm bu yaşananların üniversiteye zarar verdiğini söyleyerek, Recep Özdemir'in başhekimliğe atanması hakkında “Uygun bir atama değildi.” ifadesini kullandı.


“ÖZDEMİRİ BİZ ATAMADIK”



Basında sanki Recep Özdemiri AK Parti'nin atadığı gibi bir algı olduğunu belirten Kaşıkoğlu bu konuda ise “ Recep Özdemir'i biz atamadık, rektörlük kendisi atadı” şeklinde konuştu.
Recep Özdemir'in başhekim olarak atanmasından sonra basında çıkan haberlere rektörlüğün direnemediğini ifade eden Kaşıkoğlu, “Tıp Fakültesi mezunu olmayan birinin atanması doğru değildi. Neticede rektör direnemedi ve Özdemir'in yerine Doç. Dr. Adnan Özçetin'i atadı.” şeklinde konuştu. Düzce Üniversitesi'nde işlerin doğru gitmediğini ifade eden Kaşıkoğlu, “Hizmet noktasında sıkıntı yaşanıyor. Rektörlükten radikal adımlar bekliyoruz. Bütünleştirici, birleştirici herkesi kucaklayan bir adım atılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.



Amaçlarının kimseyi kötülemek olmadığını söyleyen Kaşıkoğlu, üniversitede yaşanan bu gelişmelerin üzücü olduğunu ve ayrılıkların giderilemesi gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun adının son günlerde MHP'den belediye başkan adaylığı için geçtiğini ifade eden Kaşıkoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ın destekler açıklamalarının manidar olduğunu ifade etti.



DİREN ABDULLAH DANIŞMAZ



Kaşıkoğlu, “Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri itirazda bulunurken maalesef son zamanlarda Sayın Rektörümüzün adı belediye başkanlığı için gösterilmesi noktasında sıkça kulislerde konuşulduğu ve MHP ile adı anılmaya başladığı bir ortamda MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ın yaptığı açıklamada son derece manidardır. Burada söyelenecek en güzel kelime diren Abdullah Danışmaz olacaktır. Maalesef rektörün direnemediği, Recep Özmerdivenli'nin direnemediği ve haksızlık karşısında kaldığı bir uygulamanın arkasında hem rektörün hem de eksiklikleri ile anılan başhekimin “Sonuna kadar arkasındayız” diyen MHP zihniyeninin şimdi çıkıp kamuoyuna hesap vermesi gerekir. Abdulah Danışmaz hiç bilgi sahibi olmadan, araştırma yapmadan, kişinin ne mezunu olduğunu dahi öğrenme ihtiyacı duymadan Temel Tıp Bilimi mezunu olduğu kişinin biyoloji mezunu olduğunu bilmeden yaptığı cesurca çıkışı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu kişinin bu kadar arkasında olduğuna göre Özmerdivenli'nin istifasının ardından acaba Danışmaz'da istifa edecek mi sormak istiyorum.” şeklinde konuştu.



TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA



Rekörün üniversite açılış töreninde yaptığı konuşmaya da değinen Kaşıkoğlu, rektörün üniversite yoluyla üniversitenin hiçbir alakası olmadığını ifade ettiğini söyleyerek “Talihsiz bir açıklamadır.” ifadesini kullandı.

Kaşıkoğlu, “Bizim yolun yapımı için attığımız adımlar ortadayken ödenek eksikliği nedeni ile yapımının bir durup bir başladığını iddia etmek en hafif deyimi ile bilgisizlikten kaynaklanan talihsiz bir açıklamadır. Ödenek sorunu bulunmayan bu yolun bitirilmesi için önümüzde çok kısa bir süre kaldığını ifade etmek isterim. Bu yılın sonuna kadar sıcak asfalt atılarak sorun çözülecek. Ancak burada ana sorun kampüs yolunun ne zaman biteceği ile ilgili olarak rektörümüzün bizimle birlikte bu sorunu çözme noktasında istişarede bulunmasını beklediğimizi belirtmek isteriz. Bu sorunun nasıl aşılacağı konusunda üniversite yönetiminden bizimle hiçbir istişare yapılmamış, sorunun çözümü noktasında en küçük adımın atıldığına dair tarafımıza bilgi gelmemiştir.” dedi.

Düzce Devlet Hastanesi konusunda atılması gereken tüm adımların zamanında atıldığını söyleyen Kaşıkoğlu ilk müteahhitin yapamaması nedeni ile ikinci bir ihale ile farklı bir firmanın inşaatı üstlendiğini ve işçi ile işveren arasında yaşanan soruna siyasetin müdahil olamayacağını söyledi. Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik'in Düzce Belediye Başkanlığı aday adayı olacağını açıklaması üzerine de konuşan Kaşıkoğlu, resmi bir adaylık başvurusu olmadığını söyledi. Kaşıkoğlu, “Aday adayı olacağı konusunda bilgim var. Benimle de görüştü. Partimizden herkes aday adayı olabilir. Diğer adaylar gibi havuz içinde yer alacak 6-7 aşamadan sonra isim belirlenecek.” dedi.

Haber: M. YILMAZ