AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Mustafa Yılmaz, bulundukları görevlerin fedakarlık istediğini söyledi.
 

Yılmaz konuşmasında; “Siyaset yapıyoruz, siyasi bir kimliğimiz var. Amacımız partimiz aracılığıyla iktidarımızın ilimize hizmet etmesini sağlamak. Bu hizmeti getirilmesinde yardımcı olmak, sistemdeki aksaklıkları genel merkeze iletmek bizlerin görevleridir. Tabii ki bunun yanında şahıs olarak da bu makamlarda bulunmak amaçların arasındadır. Bu ortamlar, zamanımızdan ailemizden, paramızdan, ömrümüzden fedakarlık isteyen yerlerdir. Hizmetin ve görevin hangi kademesinde olursa olsun talip olanlara teşekkür ediyorum. Bugün görevi son bulan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, yeni seçilecek olanlara da başarılar diliyorum” dedi.

Yılmaz bazı basın kuruluşlarını da eleştirerek devam ettiği konuşmasında “Adaylık için internet sitelerinizde kimseyi yarıştırmayın, il başkanlığı seçiminde de adayı genel merkez belirleyecek” diye konuştu.

“Mahkeme kadıya mülk değildir”

“Makamlar gelip geçici önemli olan halka hizmet” diyen Yılmaz, “Bunları söylerken yanlış anlaşılmak istemiyorum. Mahkeme kadıya mülk değildir. Bu ortamlar bizim için gelip geçicidir. Belediye Başkanlığı adaylığını düşünenler, İl Genel Meclis Üyeliği düşünenler, Belediye Meclis üyesi olmak isteyenler yani kısacası yerel seçimlerde insiyatif almak isteyenler il başkanı olmak isteyeceklerdir. Bu da siyasetin doğasında var. Tabiri caizse bulunduğum makamdan benim ayağımı kaydırmaya uğraşacaklar. Bu amaçta hedefi olan herkes aday olabilir. Yeterki haddimizi bilelim. birbirimize saygılı olalım. Birbirimizi kırmayıp dökmeyelim. İl oluşunun 12. yılında Düzce'miz için büyük düşünelim, küçük hesaplara girmeyelim" dedi. 

Haber; C. ÜSTÜNER