Arslan’a seslendi

HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın, düzenlediği basın toplantısında hem gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de Düzce milletvekillerini eleştirdi. Aydın ilk olarak sulama birliğine borcu olan vatandaşların yaşadıkları mağduriyeti kendilerine ilettiğini belirterek Milletvekili Fevai Arslan’ı il başkanlığı döneminde verdiği sözleri tutmaya çağırdı.

Aydın, “Sulama birliğinden bize gelen şikayetlerde milletvekillerimizden Fevai Arslan’ın il başkanı olduğu dönemden itibaren vermiş olduğu taahhütler olduğu iletildi. Bu konuyla ilgili bir takım icra takipleri ve davalar söz konusu. Bazı vatandaşlarımız mağdur olduğu için dile getirmek istedik. Bu konu ile ilgili Fevai Bey’e seslenmek istiyorum; 'Konuyla ilgili bir kanun çalışmanız var mı? Kanun teklifiniz olacak mı?' Bunu basın aracılığı ile duyurursa memnun olurum.” dedi.

“Düzce’nin daha otogarı yok”

Açıklamalarını Milletvekili Osman Çakır’ı eleştirerek sürdüren Aydın, “Osman Çakır geçtiğimiz günlerde 3 hayalini beyan etti. Bu hayallerden üçü de sadece Akçakoca’ya münhasır olan projelerdir. Bu projeler oldukça geçmişi olan 10 yıllık projelerdi. Bunların alt yapıları hazırdı ve devam ediyor. Yine seçim döneminde Düzce’ye yeni bir hava alanı yapma projemiz var demişti. Düzce’nin daha otogarı yok. Bu otogarla ilgili nasıl bir çalışma yaptılar? 2012 de bütçesinde bu konuda ödenek ayrıldı mı?” dedi.

CHP’li gençleri tebrik etti

CHP’nin gençlik kollarını, mecliste uyuyan vekilleri pijama göndererek protesto ettikleri için tebrik eden Aydın, 2012 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin Düzce’nin sorunları ile ilgili bir konuyu gündeme getirip getirmediklerini sordu.

“Türkiye, İsrail'in sınır karakolu haline getirildi”

Fransa'da alınan kararla ilgili hükümetin açıkladığı önlemleri doğru ve yerinde gördüğünü ifade eden Aydın, bu konunun İsrail meselesinde alınan kararlarla ilgili olmamasını temenni ettiklerini söyledi. ''Açık denizlerde seyrüsefer özgürlüğüne ilişkin olarak hükümetin, 'Bizim de bundan sonra Akdeniz'de denetimlerimiz olacak, savaş gemilerimizi gönderdik' dediğini anımsatan Aydın,''Fakat savaş gemilerimiz nerede? Nasıl bir uygulama içerisine girdiler? Bunları hükümetimize soruyoruz. Bunların aksine Füze Kalkanı Projesi ile Türkiye, İsrail'in sınır karakolu haline getirildi. Bunların gerçekten samimi olmadığını görüyoruz'' diye konuştu.

Hükümet tarafından açıklanan yaptırımların her zaman takipçisi olacaklarını bildiren Aydın, bu yaptırımların uygulanıp uygulanmadığının halk tarafından da takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Aydın ayrıca HAS Parti'nin halkın doğrudan katılacağı bir anayasa yapım sürecinin daha demokratik olacağını savunduğunu belirtirken yeni anayasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi eksenli olacağını ve HAS Parti olarak yeni anayasaya katkıda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Aydın, hazırlanan "Yeni Türkiye-Yeni Siyaset için Yeni Anayasa" taslağının tüm yerel kamu kurum ile kuruluşlarına dağıtılacağını bildirdi.

Haber; S. KAŞKIR