İl Genel Meclisi Ak Parti Grubu, köylerden çöp toplama hizmeti karşılığı toplanması istenen ücretle ilgili eleştirilere basın toplantısıyla yanıt verdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Aydın, İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Günal ve bir diğer İl Genel Meclis Üyesi Fatih Turan kameraların karşısına geçti.

Her iki isimde MHP Merkez İlçe Teşkilatının kendilerine yönelttiği 4 soru hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

SÖZLER ÇOK AĞIR

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Aydın, İl Özel İdaresinin talebini ‘Sarayda yedirilen hurmaların tırmalaması’ olarak yorumlayan MHP İlçe Teşkilatı yanıt verdi. Aydın, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için söylediği sözleri çok ağırdır. Bunu kabul etmiyoruz. Bu talihsiz açıklama bizi üzdü. Ak Parti iktidarına kadar böyle bir uygulama yoktu. Bütün köylerin çöpleri başlattığımız çalışmayla toplanıyor. Her yer pırıl pırıl. Milletimize hizmetkar bir şekilde çalışıyoruz. İl Genel Meclisi üyeleri muhtarların emrinde çalışıyor. Bu konunun siyasi malzeme yapılması yakışık olmadı. Doğru yaptığımız bir iş yanlış gibi lanse ediliyor. Konu hakkında problem yok ama varmış gibi gösteriliyor. Tahsilat için memur göndermeye gerek yok” dedi.


BEDAVA HİZMETİ NASIL GETİRECEĞİZ?

87 köydeki her hane başına toplanması talep edilen 5 TL’nin muhtarlarla yapılan istişare sonucunda kararlaştırıldığını belirten Aydın, ‘Bedava hizmeti nasıl getireceğiz. Onlar konuşur Ak Parti yapar’ diyerek düşüncelerini ifade etti.


İŞ YAPMAYAN MUHTARLAR RAHATSIZ

Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi olan aynı zamanda Çevre Sağlık Komisyonunda görev yapan Çiğdem Günal da paranın muhtarlar tarafından toplanılması istenmesiyle ilgili talep edilen paranın faturalara yansıtılma yolu olmadığı ve köylerdeki en yetkili kişinin muhtarlar olmasından dolayı i böyle bir karar alındığını açıkladı. Günal ayrıca bu yöntemden rahatsız olan muhtarları ‘İş yapmak istemeyenler’ olarak yorumladı.

Açıklamalarını sürdüren Aydın, eleştirilere yönelik, “Vatandaşlarımız son iki yılda yapılan çalışmaları görmüyor mu?” dedi.


AYDIN’DAN REKTÖR VE BAŞSAVCIYA TEŞEKKÜR

Aydın son olarak akademisyenlerin barış bildirisini ve Düzce Barosu’na bağlı 25 avukatın ifade özgürlüğüne dair yaptığı açıklamaları eleştirdi. Aydın, “Bu ülkenin nereden nereye gittiğini bilen insanlar bu olanlardan rahatsızdır. Her dönemde vatan hainleri olmuştur. Marjinal grupların bu tür faaliyetlerine karşıyız. Avukatların açıklamasını doğru bulmuyoruz. “ şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER