30 Mart yerel Seçimlerinde Ak Parti’den İl Genel Meclisi üyesi seçilen Cahit Aydın, seçim sonrası “paralel yapının inlerine gireceğiz” söylemi ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu açıklamanın üzerinden birkaç ay geçtikten sonra, Beyköy ve Akçakoca’da Fethullah Gülen Cemaatine yakın okullar bir bir kapatılmaya başlandı. Dikkat çeken söylemini ve Düzce’deki paralel yapı operasyonlarını hatırlattığımız İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Cahit Aydın yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.


YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK!


Aydın, “Düzce’de inlere Başbakan değil, biz gireceğiz “demiştim. Memleketi yıllar öncesine götürmeye çalışan bu paralel yada her ne yapı ise asla taviz vermeyeceğiz dedik. Bugün de aynısını söylüyorum. Başbakanın balkon konuşmasında söylediği gibi hiç kimse ile husumetimiz yok. Cemaatin alt tabakasında inanmış, hiç kimseye sözümüz yok. ancak üst tabakadaki pazarlıkçı, İsrail’in ortakları olan, bu hususta Türkiye’yi satanlara Düzce Ak Parti Teşkilatı ve seçilmişler olarak bizim yapabilip de yapmayacağız hiçbir şey yok!” dedi.

AYRILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİDEN PARA İSTİYORLAR!


Mühürlenen okullardan öğrencilerinin kayıtlarını almak isteyen velilerden para istendiğini iddia eden Aydın, velilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu ve kanuni olarak yetkilileri göreve davet etti.
Aydın, “Şimdi de mühürlenen okullarda velilere ödeyecekleri para karşılığında okullardan ayrılabileceğini söylüyorlar. Çocuğu zekasından ötürü ücretsiz almışsın bu nasıl bir şeydir. Velilere sesleniyorum. Böyle kanuni bir hakları yoktur. Eğer tehditle karşı karşıya iseniz ülkemizde kanunlar, savcılar hakimler var. En üst düzey görevlerini yerine getireceklerdir. ”diye konuştu.


“İHANETİN FARKINDAYIM” DİYENLERLE İŞİMİZ YOK


Aydın, Geçmişte bu cemaate inanan ancak yaşanan son olayların ardından fikrini değiştiren kesimle hiçbir sorunu olmadığını söyledi.


Aydın, “İnsanlar bilmeden farkında olmadan hata yapmış olabilirler. Bu ülkeyi faydalı evlat yetiştirsin diye her şeyi verdi bu millet. Ancak bunun öyle olmadığı ortaya çıktı. “ben iyi niyetle yardımcı oldum. Bundan sonra yokum. Sizin ihanetinizin farkındayım” diyenlerle işimiz yok. Devletinde bir işi yok. biz kardeşçe yaşayacağımıza söz verdik.” ifadelerini kullandı.