HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın, düzenlediği basın toplantısıyla 2B yasası, Düzce’de tamamlanamayan yatırımlar ve 43 sivil toplum kuruluşunun geçtiğimiz hafta yaptıkları ortak basın açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Aydın, belediyebaşkanı ve milletvekillerinin Düzce’deki yatırımlar ile ilgili olarak farklı açıklamalar bulunduklarını ifade ederek tüm kesimleri ortak bir platformda halkın sorunlarını dinlemeye davet etti.
 
Platformda buluşma çağrısı
 
Aydın, “Düzce’de bir türlü hastane inşaatı bitirilemedi. Çok ağır ilerliyor. Çoban’da yapılmaya çalışılan Dal-Çık, adı üstünde bir türlü dalınıp çıkılamayan bir yer. Düzce’de yapılan yatırımlar ile ilgili olarak belediye başkanı ve milletvekilleri ayrı ayrı konuşmalar yapıyor. Farklı açıklamalar yapılınca da vatandaşlar kime inanacağını hangi açıklamaya bakacağını karıştırıyor. Ortada çok net bir kirlilik meydana geliyor. Benim önerim sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, milletvekilleri ve belediye başkanımızla ortak bir yerde buluşalım, bu bir platform olabilir. Platformda vatandaşların sorunlarını tek tek cevaplayalım.” diye konuştu.
 
Kamuoyuna bilgi verilsin
 
Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda, polis, bürokrat ve işadamlarını da kapsayan 2011-2012 tarihli yeni fişleme belgeleri olduğu iddiası ile ilgili yetkililerden kamuoyuna bilgi verilmesi çağrısında bulunan Aydın, “Yaklaşık 1 hafta önce Sivil Toplum Platformu tarafından yapılan ve fişlenme ile ilgili yapılan açıklamanın ardından görüyoruz ki halen daha yetkililer kamuoyuna bilgi vermemiştir. Yetkililerden istirhamımız bu konunun üzerine gidip, bir açıklama yapmalarıdır. Biz bu konuyu tekrar gündeme getiriyoruz.” dedi.
 
Onur kırıcı!
 
Aydın, 2B yasasının yabancılara mülk satışını kolaylaştırdığını savunarak, “Bilindiği gibi 2B yasası meclisten geçti. Cumhurbaşkanımız da konuyu kabul ederek köşkten çıkarttı. Bu yasa Türkiye’nin kanayan yarasını olumlu yönde etkiledi. Fakat yabancıların mülk alıp satması ile ilgili olan kısmını da kolaylaştırdı. Ben HAS Parti Düzce İl Başkanı olarak bu yasanın bu bölümünü onur kırıcı olarak görüyorum. Bir Türk, İsrail’den mülk veya arsa alamıyor fakat Bir İsrailli Türkiye’den mülk veya arsa olabiliyor.” şeklinde konuştu. 

Haber: S.KAŞKIR