İl Genel Meclisi AK Parti Grubu'ndaki çatlak bugün, bütçe görüşmelerinin son toplantısında iyice ortaya çıktı. “Asfalt” üzerinden karşı karşıya gelen Meclis Başkanı Şinasi Akbulut ve Üye Cahit Aydın'ın aynı partiye mensup olması parti içi çekişmeyi gün yüzüne çıkardı. Başkan Şinasi Akbulut'un Yeniaynalı Köyü’nden artan asfaltın yine AK Partili İGM Üyesi Selahattin Esen'in köyüne yakın olan Düzköy ile Değirmenbaşı köyüne aktarılması önerisine destek vermesi, AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Aydın’ın itirazı ile karşılaştı. Tüm toplantılarda yan yana oturan Cahit Aydın ile Selahattin Esen'in son bir haftadır ayrı masalarda oturması ise “Asfalt aralarına kara kedi soktu” şeklinde yorumlandı.

 

 

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı'nın 15. Bileşimi'nde merkeze bağlı Yeni Aynalı Köyü’nde yapılan asfalt çalışmalarından artan 700 metrelik yolun Değirmenbaşı Köyü’ne 500 metre, Düzköy Köyü’ne 200 metre olmak üzere kullanılması talebi gündeme geldi.  Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, Meclis üyeleri Çiğdem Günal, Dursun Çakır ve Hasan Ergin imzalı önergeyi okutup Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu'na havale ederek toplantıya ara verdi.

 

5 dakikada mı kontrol edeceksiniz?

 

Sabah saatlerinde toplanan ve bir gerginliğin hakim olduğu hissedilen il genel meclisinde asfalt önerisi tartışmanın fitilini ateşledi. Asfalt konusunun görüşülmesi için verilen araya çıkışan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Aydın'ın, “5 dakikada yolu mu kontrol edeceksiniz?” tepkisi kısa sürede gerginliğe yol açtı. Aydın, “Meclisi idare etmeye bak! Seni ilgilendirmez bu iş” derken, Başkan Akbulut’tan Aydın’a “O konuları açtırma bana” karşılığı geldi.

 

 

Basını toplantıdan çıkarma girişimi

 

Seslerin bir anda yükseldiği meclis salonunda taraflar sakinleştirilirken, Meclis Başkanı Şinasi Akbulut toplantıyı takip eden haber ekibimize toplantının devam etmesine karşın bittiğini söyleyerek salondan çıkmalarını istedi.


Ancak AK Partili bazı üyeler ve MHP’li meclis üyeleri, toplantının bitmediği ve basın mensuplarının takip edebileceğini belirtti. Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu Üyeleri ile birlikte Başkan Şinasi Akbulut’un makam odasına geçen AK Partili meclis üyelerinin tartışma sesleri meclis toplantı salonuna kadar geldi.

 

 

Rapor jet hızıyla hazırlandı ve onaylandı


Burada yaptıkları 5 dakikalık görüşmede AK Partili meclis üyeleri komisyon raporunu jet hızıyla hazırladı. Aranın ardından Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı Ayfer Yılmaz’ın okuduğu raporla Aynalı Köyü’nden Yeni Aynalı Köyü’nde yapılacak olan 700 metrelik asfaltın Değirmenbaşı ve Düzköy Köyü aktarılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

 

 

Yanlış işe müsaade etmedik

 

Ardından önergeye en başından itibaren karşı çıkan Meclis Üyesi Cahit Aydın söz hakkını kullanmak istediğini belirtti. Aydın, “Biz başladığımız günden bu yana hiçbir israfa hiçbir yanlış işe müsaade etmedik. Basın burada olduğu için çok rahat konuşmayacağım. Kimseye malzeme vermek istemiyorum. Bizim burada çok daha önce yapmamız gereken yollar var. Mamure Köprüsü onlardan biri. Köprüyü yaptık bir buçuk trilyon, yolu düzgün değil. 700 metre bize yeten bir asfalttır. Ben yolun Mamure Köprüsü'ne yapılmasını teklif ediyorum ve şuandaki önergenin ret edilmesini istiyorum.” dedi. Aydın’ın konuşmasının ardından Akbulut’un oylamaya sunduğu rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.