Belde olarak mı kalacak yoksa mahalle mi olacak tartışmaları dün Danıştay 8. Daire Başkanlığının verdiği kararla sona eren Konuralp, seçimlere belde olarak girecek. Alınan kararın ardından Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'ta bugün basın açıklaması yaptı.

Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Aykut, “Konuralp, Düzce Belediyesi'nin daha önce bir çok defa söylediği gibi mahalle olmadı. Burada adaletin verdiği kararın bunun ispatı olduğu ortadadır. Burada son kararı siyaset değil hukuk verir. Biz daha öncede kızımızı kimseye vermeyiz demiştik. Konuralp bizim kızımızdır ve bir daha onu kimse bizden almaya çalışmasın. “ ifadelerini kullandı.

Yaptığı benzetmelerle sıranın Konuralp'in ilçe olmasına geldiğini belirten Aykut, “Kızımızın çeyiz zamanı da geldi. Konuralp mutlaka ama mutlaka ilçe olmalıdır. Eğer bu gerçekleşmezse Konuralpli bu kararı affetmez. Bu karar Düzce'de Konuralp'in üzerinden oynanan oyunlara ders olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Aykut, Konuralp Belediye Başkanlığı için ne zaman aday olacağı sorusunu da “17 Şubat'a kadar zamanımız vardır. Ben halkımın istediğini yaparım. Eğer halkım isterse yeniden adaylığımı koyarım. Bunu bu süreç içinde hep beraber göreceğiz.” dedi.