Kongre sürecine giren AK Parti, Düzce'de ilk ilçe kongresini 9 Eylül’de Kaynaşlı ve Yığılca’da yapacak. Kongreler öncesi dün kameraların karşısına geçerek, kongre tarihlerini açıklayan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Gölyaka dışında hiçbir ilçede başkan değişikliğine gidilmeyeceğini açıkladı.

Gölyaka 'mecburi' değişiyor

AK Parti tarafından alınan karar gereği; parti yöneticilerinin iki görevde birden bulunmaması şartı gereği aynı zamanda İl Genel Meclisi Üyesi olan Gölyaka İlçe Başkanı Necmi Kap, yeni dönem için tekrar aday olamayacak.

"Köklü değişim" Düzce'ye yansımadı

Bu nedenle Gölyaka'da mecburi değişikliğe gidilen Düzce'de, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "köklü değişime" işaret etmesinin aksine "Aynı ekiple yola devam" denildi. Miletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve teşkilatlarla yapılacak istişare ve temayüllerle adayların şekilleneceğini açıklayan Genel Merkez gibi teşkilat başkanları da kongre sürecine yönelik titiz bir çalışmanın yürütüleceğini vurgularken, Düzce'de yeni aday belirleme telaşı yaşanmadı.

İki beldeye 'atama'

Nüfusları 10 binin altında olduğu için Beyköy ve Boğaziçi beldelerinin başkanları atamayla göreve getirilirken, ilçelerde başkanlar koltuklarını korudu.

Değişmeme gerekçesi: 'Başarı' ve 'uyumluluk'

3 seçim ile 1 referandum geçiren ve darbe girişimini atlatan AK Parti Düzce Teşkilatları'nın Genel Merkez'de 'başarılı' görüldüğü belirtilirken, teşkilatlardaki uyumdan dolayı mevcut başkanların değişmemesi yönünde görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

"Yığılcayı neden değiştirmiyorsunuz?"

Ancak son dönemde Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'ne kurulacak çimento fabrikası için şirket adına arsaları topladığı ve yine söz konusu şirketin maaşlı çalışanı olduğu iddiaları ile adından söz ettiren Yığılca İlçe Başkanı Kerem Yalçıner'in değişmeyecek olması tepki seslerini yükseltti. Kongre tarihlerinin açıklandığı habere yorum yapan bazı Yığılcalılar, "Yığılcayı neden değiştirmiyorsunuz?" sorusuna cevap istedi.

Keskin de koltuğunu korur mu?

Öte yandan 9 Eylül’de Kaynaşlı ve Yığılca’da başlayacak kongreler 24 Eylül’de merkez ilçe kongresi ile tamamlanacak. Ardından Kasım ya da Aralık ayında İl Kongresi yapılacak. İlk il kongresi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan kongrede ilçe teşkilatlarında olduğu gibi il teşkilatında da değişimin olmayacağı tahmin ediliyor. Uyumlu ve başarılı bir ekip olarak kongrelere mevcut başkanlarla girileceğini açıklayan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in de bu ekibin başı olarak kongrenın "tek adayı" olması artık kesin gibi...

Haber: C. ÜSTÜNER