Son aylarda meydana gelen gelişmeler ve önümüzdeki dönemle ilgili olarak yapılacak olan çalışmalar hakkında ankarada toplanan 81 ilin valisiyle biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra valilerle öğle yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de önemli mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan illerinizde kimin aç kimin tok olduğunu takip edeceksiniz kim ne derse desin başta kömür yardımları olmak üzre tüm yardımları aralıksız sürdürün. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın anlamı budur.
Eşlerinizle habersiz bir şekilde evlere ziyaretler yapın vatandaşların bir bardak çayını için ve bir eksiği varmı yokmu bunları öğrenin

Bir yerde yakacağı olmayan, yiyeceği olmayan sağlık sorunu olup tedavisini yaptıramayan varsa onların çözümü sizde sizler yardımcı olacaksınız olmazsanız bunun vebali önce sizin sonra benim üstümdedir halkın huzuru ve güveninin yanı sıra elleri üşüyen çocuklar evlerine geldiğinde ellerini ısıtacak sobası sobada yakacağı varmı yokmu bunları bileceksiniz ve temin edeceksiniz ayrıca sürekli halkın içinde olacak ve onların dertleriyle dertleneceksiniz çareler bulacaksınız sorunla karşılaştığınızda her zaman beni arayabilirsiniz ve sorunu birlikte çözeriz dedi.

Ankara toplantılarının ikinci gününde cumhurbaşkanlığı makamında cumhurbaşkanı abdullah gül 81 ilin valisiyle öğle yemeğinde bir araya geldi ve valilire herkesi kucaklayın mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen yemekte cumhurbaşkanı valilere İllerde devleti ve hükümeti temsil eden valilerin, gerek Anayasa gerek kanunlar çerçevesinde birçok önemli görev üstlendiklerine ve bu görevlerin yürütülmesi için geniş yetkilerle donatıldıklarına işaret etti.

Gül, illerin kalkınması, vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetinin yükselmesi, demokratik standartların en ileri seviyeye taşınması, halkın refah ve mutluluğunun artmasında tüm valilere büyük görevler düştüğünü kaydetti. Bir ilde başarı sağlanmasının, güzel işler gerçekleştirilmesinin, sorunların merkeze taşınmadan yerinde çözülmesinin o ilin önde gelenleri arasında sağlanan ahenk ve birliktelikten kaynaklandığını anlatan Gül, valilere, ''Bu gücü harekete geçirecek ve uyumu sağlayacak olan sizlersiniz dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin en önemli görevinin, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi, bunun da ötesinde insanların ülkenin her köşesinde her türlü korkudan uzak ve yarınlarından emin bir şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti. 

Gül, bu görev yerine getirilirken de hukuk devleti ilkesinin gözetilmesi, Anayasa ile teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin zedelenmemesi gerektiğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda valilere, ''Vatandaşa hizmette sınır tanımayan bir anlayışla çalışacağınıza, halkımızın refah ve mutluluğu yolunda gereken her türlü fedakarlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstereceğinize yürekten inanıyorum'' diye seslendi. İki gün boyunca ankarada toplanan 81 ilin valisi önce başbakan ardından cumhurbaşkanı ile yapıtkları görüşmeler ve çalışmaların ardından aldıkları destek ve moralle illerine dönecekler,bu toplantıların illerin gelişip kalkınmasının hızlanması açısından büyük önem taşıdığı öğrenildi.