Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çilimli’de belediye tarafından verilen iftar programına katıldı. Bakan Özlü iftara gelen vatandaşlarla sohbet etti. Okunan ezan ile birlikte yüzlerce kişi bir arada iftar açtı.

Kimsenin dikkatini çekmiyor

İftar sonrasında bir konuşma yapan Bakan Özlü, terörün küresel bir sorun haline geldiğini belirterek eleştirilerde bulundu. “Terör her anlamıyla küresel bir sorun haline geldi. Terör yangını artık Batı ülkelerine de sıçradı. Son birkaç yıl içinde birçok farklı şehirde farklı terör örgütlerinin saldırıları yaşandı. Dünyanın her yerinde bu tür saldırılar olabiliyor. Ancak bu terör saldırılarına verilen tepkiler saldırıların olduğu ülkeye göre değişiyor. Eğer terör saldırısı Brüksel veya Paris'te olduysa tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Ancak Bağdat'ta veya Musul'da olduysa kimsenin dikkatini çekmiyor. Ülkemizde de bazı çevrelerin terör karşısında çok yanlış bir tavır takıldıklarını görüyoruz. Onlar bir terör saldırısında hükümete yüklenecek bir şey bulduk diye seviniyorlar. “

Seslerinin çok çıkmasına aldanmayın

Bakan Özlü yayın yasakları ile ilgili olarak mesaj verdi. "Brüksel'deki saldırı ile ilgili yayın yasağına saygı duyuyorlar ama İstanbul'daki yayın yasağını eleştiriyorlar. Ölenlere yaralı kardeşlerimize yakınlarına hiç ama hiç saygı duymuyorlar. Ölenlerin ve yaralıların resimlerini fütursuzca paylaşıyorlar veriyorlar. Bunların kendi ülkelerine karşı neden bu kadar düşmanlık hissi içinde olduklarını anlamak imkansız. Ben onları milletin vicdanına havale ediyorum. Sakın seslerinin çok çıkmasına aldanarak onların büyük bir çoğunluk olduğunu zannetmeyin. Onlar azdır çok olan biziz. Çok olan milletimizdir. Bizim milletimiz her zaman devletin yanındadır. Milletimiz teröre karşı omuz omuza ve dimdik ayaktadır.”

Açıklamaların ardından Çilimli Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz Bakan Faruk Özlü'ye hediye takdim ettiler.

Haber:Y.SEVER