Yerel Seçimler kapıya dayanmışken, rekabetin dozu giderek yükseliyor. Seçimi kazanma arzusuyla programdan programa koşturan adaylar, adeta birbirlerini alt edebilmek için bastırıyor. Ancak sarf edilen bazı sözler, söyleyenlerin geçmişiyle çelişebiliyor. Bunun son örneği Akçakoca'da yaşandı.

MHP Akçakoca Belediye Başkan Adayı Mehmet Okan Yanmaz, katıldığı bir programda mevcut AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi eleştirmek için "Söz veriyorum yakınlarımı işe almayacağım." dedi. Belediyeyi akrabaları ile doldurmakla itham ettiği Yemenici'yi eleştirmek için "Belediye başkanlarının görevi akrabalarını işe almak değildir." diyen Yanmaz'ın geçmişte babası tarafından işe alındığı gerçeği ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Yaklaşık 30 yıl önce baba Hüseyin Yanmaz'ın Akçakoca Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu dönemde oğlu Okan Yanmaz'ı belediyede işe aldığı ilk kez Öncü TV ekranlarında Başkan Yemenici tarafından kamuoyuna belgeleriyle açıklanmıştı. Hal böyleyken MHP Adayı Okan Yanmaz'ın belediye yönetiminin torpille işçi ve memur alımına karşı çıkması 'Geçmişi çabuk unuttu' dedirtti. 

Babası Hüseyin Yanmaz döneminde işe alınması ile eleştirilen Okan Yanmaz, Akçakoca halkından yetki alırsa kesinlikle birinci derece akrabasını işe almayacağının sözünü verirken, seçmenin bu söze ne kadar güvenip güvenmediği 31 Mart'ta sonuçlar belli olunca ortaya çıkacak.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ