Bağımsız belediye başkan adayı olarak seçim yarışına giren Hasan Efe Kalkan, seçime bir gün kala Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingde sevenleri ile buluştu.

Toplanan kalabalığa seslenen ve şehrin sorunlarını değerlendiren Kalkan, neden aday olduğuyla ilgili de samimi açıklamalarda bulundu.



“Çöp, Aslında Kötü Bir Şey Değil”

Düzce’de birçok sıkıntı olduğunu dile getiren Kalkan örnek vererek şu ifadeleri kullandı:

“Mesela çöp sorunu… Biz su paralarını öderken, katı atık bedeli ödüyoruz. Bizim yöneticilerimiz, bizden çöpü alıp, meraya döküyorlar. Bu çöp dediğiniz şey aslında kötü bir şey değil. Sodayı içtik. Şişesini çöpe atıyoruz. Bu işlenip yeniden kullanılabiliyor. Cam kıyamet kopana kadar kullanılabiliyor. Biz bunu gömerek başımıza bela etmek yerine, para kazanmamız daha mantıklı değil mi?”
“Esnafımızın Adı ‘Kazıkçıya’ Çıktı”

Eskiden Bolu ve Sakarya’da olmayan birçok markanın Düzce’de olduğunu hatırlatan Belediye Başkan Adayı Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim insanımız şimdi, Bolu’ya ve Adapazarı’na alışverişe gidiyor. Neden? Çünkü bizim esnafımızın adı ‘kazıkçıya’ çıktı. Biz zengini doyurmaya çalıştıkça zarar ediyoruz. Peki, ben belediye başkanı oldum. Gittim dükkân sahiplerine dedim ki; ‘Bu kiralar yüksek, esnaf bu kiraları ödemek için vatandaştan fazla para alıyor. Pahalıya ürün satıyor. Yanlış yapıyorsunuz bu kiraları düşürün’ desem, bana mal sahipleri ne diyecek. ‘Ben bu dükkânı alırken, sen benim yanımda mıydın?’ diyecek. Biz ne yapacağız? Boş olan ne kadar yer varsa dükkan yapacağız.”


“Allah Allah diye yürüyorum”

Aday olmasıyla ilgili de samimi açıklamalar yapan Kalkan, şu şekilde knuştu:

“Ben hiçbir partiye başvurmadan, siyasi aday oldum. Siz beni seçersiniz, seçmezsiniz. Belki 1 oy alırım, belki 10 oy alırım. Aldığım oyun kesinlikle rakamsal bir değeri yok benim için. Ben yaşadığım bu şehre borçluyum. Ben bu şehri böyle görmek istemiyorum. Yeni nesle, çocuklarımıza ve evlatlarımıza bunu miras olarak bırakmak istemiyorum. Belki siz de böylesiniz. Benimle aynı fikirdesiniz ama hiçbirimizin mermisi yok. Süngüyü taktım çıktım cepheden. Allah Allah diye yürüyorum. Bu saatten sonra top sizde. Belki uzaklardan buraya gelenler veya gelemeyenler olmuştur. Değerli zamanınızı benim için ayırdınız. Allah hepinizden razı olsun.”

Haber: İ.İ. AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ