Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Efe Kalkan, Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne konuk oldu. Burada soruları yanıtlayarak başkan olması durumunda yapacaklarını meclis başkan ve üyeleriyle paylaşan Kalkan, çöp sorunu dahil birkaç başlıkta açıklamalarda bulundu.



Hava kirliğinde Düzce’nin ilk 10’da ama yaşanabilir kentler sıralamasında 60’larda 70’lerde olduğunu söyleyen Kalkan ‘Ben de şansımı denemek istedim. Belki Düzce’yi yönetmek bana nasip olur’ dedi. Bağımsız bir aday olarak sürecin adaletli işlemediğine dikkat çeken Kalkan, ‘Eşitlikten bahsediyoruz ama adaylar arasındaki rekabet eşit değil. Parti desteği ve maddi destek farkı var. Maddiyat olmayınca kendinizi tanıtamıyorsunuz’ diye konuştu.



‘Yoksullar seçer, zenginler yönetir’ diyerek sözlerini sürdüren Kalkan, otopark sorununa değindi. Katlı otoparkın 1 saat bedava olmasından yana olduğunu ifade eden Kalkan, Avni Akyol örneğini vererek ‘Onlar ellerindeki kıt imkanlarla bu kadar nam yaptılarsa bizimkilerin uzaya çıkmaları lazım. Ama olmadı. Hep hayal kırıklığı’ dedi.

EMITT fuarını da değerlendiren Kalkan, ‘Biz boşa kürek çekiyoruz’ diye konuştu. Kadın meclisinin akıntıya karşı kürek çektiğini belirten Kalkan, Düzce ile alakalı tüm tanıtımlarda Kadın meclisinin en önde olması gerektiğini ifade etti. Çöp sorunuyla ilgili açıklamalar yapan Kalkan, 10 milyar liraya plastik çöpü presleyip geri dönüştürecek bir sistem kurulabileceğini dile getirdi. Kalkan, plastiğin atılmak yerine paraya dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.



Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ