Çerkeslerin kurduğu bir parti olarak tanınan Çoğulcu Demokrasi Partisi (ÇDP) seçim startını Düzce'de verdikten sonra bağımsız aday olarak seçime gireceğini açıklamasının ardından Düzce Milletvekili Adayı olarak açıklanan Ayşe Pişkin GÜNLÜK Programında Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandırdı.

            AZINLIKLARIN OLUŞTURDUĞU BİR PARTİ

ÇDP'nin kurucu üyelerinin çoğunluğunu Çerkeslerin oluşturduğu için " Çerkeslerin kurduğu bir parti" olarak anıldığını belirten Bağımsız Düzce Milletvekili Adayı Ayşe Pişkin:"Partimiz, azınlıkların oluşturduğu, sadece Çerkeslerin değil, dili kültürü olan ancak adı anılmayan kültürlerin temsil edildiği bir partidir" dedi.

            DÜZCE BİR ÖRNEK

Düzce'nin farklı kültürlerin bir arada mutlu olarak yaşadığı örnek bir il olduğunu hatırlatan Pişkin, Düzce'nin dünyadaki konumuna ve durumuna dikkat çekerek:" Düzce dünyada örnek bir il. Farklı kültürlerin huzurlu bir şekilde yaşadığı bir şehir" dedi.

"Ne mutlu Türk'üm diyebiliyorsa bir insan,  ne mutlu Lazım , ne mutlu Çerkesim, Abhazım" diyebilmeli diyen Ayşe Pişkin, Ak Parti'nin "Türk değil Türkiyeli" söylemini ve tezini kabul ettiğini belirterek :"Türkiye sadece Türk'lerin değil.Bu vatanın kurtarılması için kan akıtan başka milletler, başka ırklar da var başka halklar da var..Çanakkale'de sadece Türkler savaşmadı..Bunları iyi anlamak lazım..Amerika'da yaşayan Amerika'lıyım, Alman Almanyalıyım diyor. Türkiye'de yaşayan herkes Türk değil ki Türk'üm desin. Ben Çerkesim ama Türkiye vatandaşıyım.Türkler dışındaki halklar da dilleriyle ve kültürleriyle , kimlikleriyle ortaya çıkmalıdır.Dillerini ve kültürlerini yansıtmalıdır.Laz da, ne mutlu Lazım diyebilmeli..." dedi:

Haber;E.TAYHAN