Haftalık basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi İl Başkanı Mertol, tamamlanamayan otoban bağlantısı, Gölyaka gişeler bağlantısı ve belediyenin atık sistemini gündemine aldı.
 

“O tören yapılabilecek miydi?”

29 Ekimde açılması vaat edilen yolun açılamadığını anımsatarak açıklamalarına başlayan Mertol, “Şu an baktığımızda da 29 Ekim öncesi hızla yürütülen faaliyetin, yok denecek derecede düştüğü görülüyor. Acaba Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açılışa gelmiş olsaydı, bağlantı yolu bitirilebilecek miydi? O tören yapılabilecek miydi?” şeklinde konuştu.


“‘Takipteyiz’ demişti”

Bir diğer yol yapım çalışmasının yürütüldüğü Gölyaka Gişeleri hakkında konuşan Başkan Mertol, “Gölyaka Gişelerinin inşaatı da maalesef henüz tamamlanamadı. Ne zaman biteceği ile ilgili de net bir açıklamanın yapıldığını duymadık, görmedik. Milliyetçi Hareket Partisi vekili Ümit Kardeşimiz bu konuyla ilgili ‘takipteyiz’ demişti. Ondan da bir açıklama bekliyoruz. Kendisinin bir bilgisi varsa bizler ve Düzceliler ile paylaşmasını istiyoruz” dedi.


“Düzcelinin parası toprağın altında kalmaya devam mı edecek?”

Belediyenin atıkları depolama planı hakkında da konuşan Mertol, “Düzce Belediyesin 5 yıllık çevre atık planı mevcut mudur? Mevcutsa ambalaj atıkları neden kaynağında ayıklanamamaktadır. Hâlâ vahşi depolama devam etmektedir. Hecinlerde başlanan ve 18 Milyon TL gibi bir para harcandığı ve burada bir tesis olmadığı, bu paranım heder edildiği hecinlerdeki atık tesisinin akıbeti ne olacaktır. Bildiğimiz kadarıyla orada yaşayan vatandaşlarımızın açmış olduğu dava kabul edildi ve bu tesis oraya yapılmayacak. 18 Milyon TL değerindeki, Düzcelinin parası o toprağın altında kalmaya devam mı edecek?” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol açıklamasını sonlandırırken bu konulara açıklama beklediğini dile getirdi.