Milliyetçi Hareket Partisi tarafından meclise sunulan Af Tasarısı ittifak içindeki iki parti arasında fikir ayrılıkları yaşatmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan "Uyuşturucuları affetmekle mi anılacağız?" demişti. Bu ifadelere tepkisini dile getiren Devlet Bahçeli bu açıklamayı “fuzuli bir demagoji” olarak nitelendirdi.
Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmayı ele alan Bahçeli, bu kapsamda şartlı ceza indirimiyle ilgili teklife yönelik değerlendirmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz ettiklerini belirtti.
 
“Art niyet değilse, isabetsiz ve itibarsız bir isnattır”
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız" ifadelerini hatırlatan Bahçeli, “Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP'yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır” ifadelerini kullandı.
 
“Birileri diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket'tir”
Sunulan yasa tasarısının sadece uyuşturucu temeline indirgenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Devlet Bahçeli, “Uyuşturucuyla en çok mücadele veren, bu uğurda her türlü imkânıyla fedakârlık gösteren ‘birileri' diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket'tir. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidir” dedi.
 
“Hiç kimseyi zorlayan yoktur”
Kanun teklifinin 24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM'ye sunulduğunu hatırlatan Bahçeli, “Şu anda Adalet Komisyonu'nda görüşülmeyi beklemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir. Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Milletin temsilcileri hür iradeleriyle gereği neyse onu yaparlar. Karar ve yetki TBMM'nindir” şeklinde konuştu.
 
“Siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır”
Tüm vekillerin hür irade ile oy kullanacağını ve kararı TBMM’nin vereceğine vurgu yapan Bahçeli, “Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır. Siyasi nezaket ve nezahet, aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkâr ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun ifa ve ifadesi millete verilmiş sözlerin, milli bekayı muhafaza azminin tezahürü ve teminidir” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik News)