AK Parti Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı “Bozkurt işaretli” paylaşıma tepki çığ gibi büyüyor. Ülkücülerden gelen tepki sonrasında MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz’ın bir ajansa yaptığı açıklamanın ardından bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında tepki gösterdi.

“Bozkurt işareti yapanlardan başka gidecek varsa buyursun gitsin”
Toplantıdaki konuşmasında bazı askeri ve siyasi kesimlerin bozkurt işaretinden rahatsız olduğun u dile getiren Bahçeli şöyle konuştu:

“Bozkurt işareti yapan yiğitleri gazetede okuyunca felç geçiren, adeta komaya giren askeri ve siyasi malum çevreler neden korkmuşlardır? Niye bu kadar ürkmüşlerdir? Şayet vatan müdafaasına bozkurt işareti yapanlardan başka gidecek varsa buyursun gitsin. Ellerini tutan yok, önlerine geçen yok. Şahadete gönüllü olarak kucak açan var idiyse beklemesin durmasın sınır ötesine koşsun. Bozkurt işaretini görür görmez, sırtı kedi gibi kabaranlar, kırmızı görmüş boğa gibi köpürenler sözüm sizedir. Hadi teröristlerin üstüne gidin de görelim, alkış tutalım.”

“Bozkurt gibi afrin’e gider, gerekirse bu millete taşıdığım canı seve seve feda etmeye hazırım”
Sözlerine, Korkmaz’ın yaptığı açıklamalara yüklenerek devam eden Bahçeli şu ifadelerde bulundu:

“Bir başka densiz, eski milletvekili bozkurt işaretinin İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu dile getirmiştir. Türk milleti ne çektiyse bu kişiliksiz kimliksiz kişilerden çekmiştir. Bunu söylemek için Türk düşmanlarından ilik nakli yapmak yeterli olacaktır. Ruhsuzlar ne bilsin Türk ve İslam ruhunu? Bozkurt çakalla karışmaz, bir tutulamaz. Gitsinler çakallar, sırtlanlara baksınlar. Bozkurdun önüne çıkmayı akıllarına bile getirmesinler. Bilinsin ki Zeytin Dalı Harekatına bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, yüz binlerce bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış, harita üzerinde kurulmamıştır. Türk milleti boşuna bir araya gelmemiş, bağımsızlık hediye olarak alınmamıştır. Eğer yeri gelirse ben de bir bozkurt gibi en ön safta Afrin’e gider, gerekirse bu millete taşıdığım canı seve seve feda etmeye hazırım. Bu da bir millete devlet sözüdür.”

Korkmaz ne demişti?
Korkmaz, sosyal medya hesabından Bozkurt İşaretinin bulunduğu bir fotoğrafla birlikte yaptığı paylaşımında, “Sevgili dostlarım, kimse söyleyemiyor bari ben söyleyeyim de tarihe önemli bir not düşmüş olalım. Hıristiyan Gagavuzların (Gökoğuz Türkleri) kullanmış olduğu ve İslam’ın ruhuna da aykırı olan bu işaretle Ortadoğu’ya girmek mümkün olabilir. Fakat Ortadoğu halkının gönlüne girmek için bu sembol tepki çekmekten başka hiç bir işe yaramaz, benden söylemesi. Not: Herkes yorumuna dikkat etsin. Kimse abuk sabuk şeyler de yazmasın. Adam gibi tartışalım. Bilmem anlatabildim mi?” ifadelerinde bulunmuştu.

Haber: Ö. YILMAZ