Düzce, bakanı olmasının nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor. Şehrin sorunlarını yakından takip eden ve çözümü için bizzat girişimlerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bu kez çöp sorununa el attı.

Bakanla birlikte İBB’de toplantı

Düzce’nin çöp sorununun aşılması ve İSKİ tarafından arıtma tesislerinin kurulması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nde toplantı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından öncülük edilen İstanbul’daki ‘Düzce’ zirvesine Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İstanbul Büyükşehir Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş katıldı.

30 yıldır kazandırılması için uğraş veriliyordu

Düzce zirvesinde ilk olarak çöp depolama tesisi sorunu gündeme geldi ve kökten çözüme kavuşturulması için atılacak adımlar görüşüldü. Bu doğrultuda Düzce'ye yeni bir tesisin kurulacağı ve bu tesisin aktif çürütme ve enerji üretme tesisi olmasının daha faydalı olabileceği kararlaştırıldı. Yapılacak olan tesise İSKİ’nin de destek vermesi istendi. Bu karar Düzce için de bir dönüm noktası olacak. Neredeyse 30 yıldır Düzce'ye kurulması için uğraş verilen çürütme tekniği ile enerji üretimi yapan Katı Atık Bertaraf Tesisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün girişimleri sonucu Düzce'ye kazandırılmış oluyor.

400 ton çöp atığı İstanbul’a gönderilecek

Tesis kuruluna kadar Düzce’nin yaklaşık günlük 400 ton çöp atığı da aktarma merkezinden İstanbul’a gönderilmesi görüşüldü.

İhale süreci, 2016 yılının sonuna kadar başlayacak

Düzce zirvesinin ikinci gündemi ise Düzce’nin Melensuyu Koruma Havzası içine alınmasının ardından ilçelere kurulması gereken ancak hala yapım aşamasına geçilemeyen arıtma tesisleri oldu. toplantı sonucuna göre; İSKİ tarafından yapılacak olan arıtma tesislerinin ihaleleri için de 2016 yılının sonuna kadar ihale süreci başlayacak. Arıtma tesislerinin kurulmasının ardından İSKİ işletmelerini tamamlayacak.

Düzce’nin çöp sorununu kökten çözüyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Düzce’nin çöp problemi hakkında önümüzdeki günlerde çok ciddi gelişmeler olacak. Sorunların hepsini biliyor ve tek tek çözüyoruz. Hecinler Köyü'ndeki vatandaşlarımızın hassasiyetini bildiğimizi ve bu hassasiyetle hareket ederek tüm Düzce’yi de kapsayacak çözüm bulma arayışlarımız sürüyor. Düzce’nin çöp sorununu kökten çözüyoruz. Yeni tesisi de aktif çürütme tekniği ile enerji üretebilecek hale getirilip getiremeyeceğini masaya yatırdık. Ayrıca İSKİ bu yılın sonuna kadar arıtma tesislerinin ihalelerini yapmaya başlayacak ve bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Tüm Düzceli hemşehrilerimize hayırlı olsun.” ifadelerinde bulundu.