Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca İlçesi'nde belediye tarafından Değirmenağzı mevkiinde yapılacak 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Sosyal Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı. Törene, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Özlü, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bütün şehitleri rahmetle andığını bildirdi. Özlü, bütün dünyada ekonomik bir daralma olduğunu belirtti.

Hükümet tarafından yapımı süren projelere değinen Özlü, şöyle devam etti:
"Ankara'da hızlı tren garını açtık. Devasa bir yatırım. Türkiye'yi hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Günde 50 bin yolcunun bulunacağı bir proje. Bugün de Akçakoca'da parkın temel atma töreninde bulunuyoruz. Bizim hükümetimiz icraatçı ve reformist bir hükümettir. Son iki yılda baktığımızda Marmaray devasa projedir. Peşinden Osmangazi köprüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsü açıldı. 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'ni açacağız. Bütün dünyada ekonomide bir daralma var. Önümüzdeki dönem dünya ticaretinde daralma görünüyor. İddialı ülkeler bile yüzde 1.5 gibi büyüme oranları belirliyorlar. Dünya ticaretinde daralma olduğu dönemde Türkiye büyüyor ve yatırımlar yapıyor"

Konuşmaların ardından Bakan Özlü'nün yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici parkın temeli için birlikte butona bastı. Bakan Özlü törenin ardından basına kapalı toplantıda bakanlık yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.