Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi program için geldiği Düzce’de, Valilik, belediye ve il başkanlığı ziyaretinin ardından şehirde faaliyet gösteren elektrik, gaz dağıtım ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluştu.

Dün akşam saatlerinde Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü de katıldı.

“Şer odaklarıyla ittifaka bu millet onay vermez”
Türkiye'nin seçim dönemine girdiğine değinen Dönmez, yapılan ittifakları ele alarak şu ifadelerde bulundu:

AK Parti bazı illerimizde Cumhur İttifakı ile seçime gireceğini söyledi. Muhalefet partileri de bazıları açık bazıları gizli ittifak içerisine gireceklerini ifade ettiler. Açıktan olanları biliyoruz da, gizli olanları bir açıklasınlar diyoruz. Hangi pazarlıklar hangi anlaşmalarla bunlar yapılmıştır? Bunları millet görüyor, söylemeseniz de biliyor. Türkiye'nin aleyhine çalışan şer odaklarıyla ittifaka bu millet onay vermez. Millet tekrar kendi birliği-beraberliği yönünde tercihini kullanacaktır, buna inancımız sonsuz."

“Mobil TEDAŞ uygulaması geliyor”
Dönmez, yanmayan sokak lambalarıyla alakalı olarak çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"TEDAŞ, akıllı telefonlar için bir aplikasyon geliştirdi. Yanmayan bir direk gördüğünde fotoğrafını çekip bize göndermeniz yeterli. 24 saat içerisinde bu arızaları gidermiş olacağız. Şu anda deneme ve test çalışmaları devam ediyor, mart ayı içerisinde resmi olarak bu yazılım uygulaması da geçecek, ilk etapta muhtarlarımız bunu kullanmış olacak, belki zamanla tüm vatandaşlarımıza da uygulamayı açabiliriz."

“Tarımsal faaliyetlerin tamamını kapsayacak düzenleme”
Kanatlı hayvan yetiştiricilerine müjde vermek istediğini aktaran Dönmez, geçtiğimiz günlerde TOBB Ekonomi Şurasında gelen talep ve Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yürütülen çalışmaların büyük oranda tamamlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“İnşallah ilk tarife dönemi olan Nisan ayında yetiştirmeye çalışıyoruz. O da şu; tarımsal sulama kapsamına hayvancılık faaliyetlerinin tamamını daha doğrusu tarımsal faaliyetlerin tamamını alacak yönünde bir düzenleme içerisindeyiz. Bu durumda hem büyükbaş, hem küçükbaş, hem de kanatlı beyaz et üreticileri de bu düşük tarifeden yararlanmış olacaklar. Şu anda sadece tarımsal sulama faaliyetlerinde çiftçilerimiz bundan yararlanıyordu. Burada kapsamı genişletilmiş suretiyle bu sektörde çalışan işletmelere de destek vermiş olacağız.”

“Önce birbirimize sarılmamız lazım”
Bakan Dönmez’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, sorunların olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Sorun ve sıkıntılar var tabi ki. Her şey tastamam değil. Ama çözüm var, AK Parti var. Çözüm var, Tayyip Erdoğan gibi bir Reis-i Cumhur’umuz var. Aşılmaz nice karlı dağları beraber aşarız. Ama önce birbirimize sarılmamız lazım, vatan lazım. Vatan olmazsa bu anlattıklarımızın hiçbir kıymeti yok.”

“2015’teki sorunları, bugün konuşmuyoruz”
Düzce’nin, yıllar içerisinde gelişme kaydederek ilerlemesinden bahseden AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, enerjinin bu kapsamdaki yerini şöyle değerlendirdi:

“Düzce’nin enerjiyle ilgili bütün beklenti ve ihtiyaçlarını masaya yatırdık. Bu toplantı da bunların devam olan bir program. 2015’te konuştuğumuz sorunları, bugün konuşmuyoruz artık. Düzce 17 yılda, özellikle son 4 yılda, ciddi bir mesafe kaydetti. 2015 Haziran’ında burada konuştuğumuz hiçbir sorunu, artık konuşmuyoruz. Düzce gelişen ve büyüyen bir şehir. Yeni beklentilerimiz var. Faruk Özlü’nün projeleri kapsamında da büyük bir Düzce vizyonu var. Bütün bunları konuşurken, enerji olmazsa olmazımız.“

“Fatih Bey’in Düzce’ye birçok katkısı oldu”
Bakan Dönmez’in Düzce’nin taleplerini dinlemek için geldiğini belirten AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Dönmez ile geçmişte birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Fatih Bey’in Düzce’ye birçok katkısı oldu. Belki birazdan kendisi söylemekten çekinecek ama Düzce, İstanbul’dan sonra, bütün ilçeleri ve beldelerinde doğal gaz olan tek şehirdir. Bunda Fatih Bey’in çok ciddi katkısı vardır. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu), Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde ve benim bakanlık yaptığım dönemde beraber çalıştık.”

Toplantının, açıklamalar sonrasında basına kapalı olarak gerçekleşen bölümünde, Bakan Dönmez elektrik, gaz dağıtım ve sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinledi.