AK Parti Düzce Milletvekillerinin gündemi, Yeni Anayasa çalışmaları… AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, AK Parti ve MHP'nin içeriğinde uzlaştığı ve başkanlık sistemini de kapsayan 21 maddelik Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu görüşmelerine katılırken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de bakanlığını ilgilendiren konulara ilişkin meclisi bilgilendiriyor.

Özlü mecliste Patent kanunu görüşüyor
Meclis genel kurulunda Patent Kanunu görüşmelerine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, başlangıç çalışmaları 1995 yılına kadar dayanan tasarının bu hafta meclisten geçireceklerini ifade etti.  Özlü, tasarıya destek veren muhalefet partileri ile tasarı meclis genel kuruluna gelinceye kadar katkı sağlayan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Arslan ve Keşir Anayasa Komisyonu görüşmelerinde
TBMM Anayasa Komisyonu görüşmelerine yer alan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ise çalışmalardaki son durumu sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştı. Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren Anayasa değişikliği görüşmelerine TBMM Anayasa Komisyonunda devam edildiğini bildiren Keşir, genel kurul mesailerinin tamamlanmasının ardından Anayasa Komisyonunun görüşmesine katıldı. Keşir, konuyla ilgili Twitter hesabından “Bugünkü Genel Kurul mesaimiz sona erdi. Şimdi Anayasa yapma zamanı. An itibarıyla Anayasa Komisyonu mesaisi devam ediyor.” açıklaması yaptı.

Tarihe büyük bir not düşecek
Aynı toplantıya katılan bir diğer Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise devam eden görüşmelere ilişkin, “Tarihe büyük bir not düşecek, Anayasa değişikliğini düzenleyecek olan maddeleri görüşmek üzere çalışmalar devam ediyor. Bizde bizlere verilen komisyondaki görevimizi ifa etmekteyiz.” dedi.
Arslan ayrıca Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleriyle yaptığı toplantıya da katılarak, “Hayırlara vesile olur inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerle şekillendirilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne ilişkin Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinde taktik savaşlarının yaşanması bekleniyor. Görüşmelerin bir hafta sürmesi planlanıyor.