AK Parti Şubat Ayı İl Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı’na katılmak üzere Düzce’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Düzce’de kurulması planlanan Bilim Merkezi için arsa baktı.

Düzce’ye Bilim Merkezi’nin nereye kurulacağını belirlemek amacıyla 4 yer inceleyen Özlü, çalışmanın ardından basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi.



“Hangi kritere göre yer kararı vereceğimizi seçeceğiz”
İncelemelerde yerlerin mevcut çevre şartları hakkında bilgi veren Özlü, “Bilim Merkezi nerede olacak? Şehrin merkezinde mi olacak? Sorusuna yanıt arıyoruz. Bazı yerlerimizde ormanlık alan park yerleri gibi unsurları içerisinde barındırabilecek alanlarımız var. Türkiye’de en son Kayseri’de incelediğim merkezde hem park alanı var hem de bilim merkezi var. Çocuklar bilim merkezinde kendilerini geliştiriyorlarken aileler yanlarında dinlenebiliyorlar. Şehir merkezinde kolay ulaşılabilir bir yer mi olsun? Düzce’nin biraz daha dışında olan yeşilliğin hakim olduğu bir yer mi olsun? Sorularına yanıt vererek karar kılacağız.” dedi.

“Batı Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek”
Bilim merkezinin Batı Karadeniz’e hitap edeceğini ifade eden Özlü projeye ilişkin bilgiler aktardı:
“Batı Karadeniz’in bilim merkezi olacak. Bolu, Sakarya, Zonguldak ve Bartın’a kadar olacak. Bilim merkezinde çocuklarımıza geçmiş tarihimizden örnekler sunuyoruz. Bilim tarihini milletimizin yaptığı katkıları sunuyoruz. Diğer bölümünde geleceğin teknolojilerini anlatıyoruz. Türkiye’de örnekleri var.”

“Üretiminin Düzce’de yapılması olabilir. Yer konusunda geniş alanlar pek yok”
Gazeteciler tarafından yerli otomobilin ne zaman piyasaya sürüleceğinin sorulması üzerine değerlendirme yapan Özlü konunun ticari olduğunu aktararak “otomobil projesinin ticari şirketlerinin güç birliği yaptığı bir model haline getireceğiz. Onların öncülüğünde devletin desteğinde sürdüreceğiz. Üretiminin Düzce’de yapılması olabilir. Yer konusunda geniş alanlar pek yok. Daha önce sanayi amacıyla açılmış ama kullanılmayan yerler var. Sahipleriyle görüşüyorum. İşbirliği yapmaya hazırlar.” Şeklinde konuştu.

Hastanenin genişlemesi gerekiyor
Özlü Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin genişlemesi gerektiğini söyledi. Genişletme çalışmaları kapsamında ilk adres olarak hastane yanındaki orman müdürlüğü arazisini işaret eden Özlü, “Arazileri takas yoluyla bütünleştirebilir miyiz? Bu hafta çalışması yapılacak, hafta sonu karar vereceğiz.” Diye konuştu.