Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Öncü TV ziyaret etti. Özlü’yü Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı karşıladı. Kurum çalışanlarıyla selamlaşan Özlü, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Ziyarette Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Uçar, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Ali Dilber yer aldı.

Öncü TV’de Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Günlük programına konuk olarak gündemi değerlendiren Özlü, referandum için önemli açıklamalarda bulundu. Saha çalışmalarını değerlendirerek sözlerine başlayan Özlü, kendilerine yöneltilen konuların başında ‘tek adamlık’ ve ‘geniş yetki’ sorularının geldiğini kaydetti.



Bizde büyük işler yapmak için yetki istiyoruz
Büyük Türkiye istediklerini vurgulayan Özlü, “Büyük işler için büyük yetkiler gerekiyor. İş yapmak istiyorsanız yetki istersiniz. Bizde büyük işler yapmak için yetki istiyoruz.” dedi.

Her şeyin başında tek adam olacağı düşünceleri külliyen yanlıştır
Anayasa değişikliğiyle beraber Partili Cumhurbaşkanının savaş emri verme hakkına dair eleştirilere değinen Özlü, “ABD Başkanının savaş emri verme yetkileri var. Bunu Obama ve Trump kullandı.” olarak değerlendirdi. Anayasa değişikliğini önemli icraatları hızlıca yapma adına bir düzenleme olarak nitelendiren Özlü, rejim değişikliği söylemlerine “Rejim değişikliği söz konusu değil. Hükümet sisteminin başında bir kişi olsun istiyoruz. Yasama ve yürütme ayrı olsun istiyoruz. Yasama ve yürütmenin iç içe olmasından kaynaklanan sıkıntılar var. Her şeyin başında tek adam olacağı düşünceleri külliyen yanlıştır.” şeklinde yanıt verdi.

Bir artış olmuyor
Mecliste milletvekilinin 550’den 600’a yükselmesine ilişkin açıklamalar yapan Özlü, artan nüfus dikkate alındığında bir artışın olmadığına dikkat çekti.

Her şeyi anayasaya yazmaya gerek yok
Özlü anayasa teklifinde cumhurbaşkanının yardımcılarının sayısı ve niteliğinin yeterince açık ifade edilmediği yönündeki eleştirilere dönük olarak şunları ifade etti:
“Cumhurbaşkanının yardımcılarının bakan yardımcıları gibi seçimle gelmesi uygun değil. Kaç yardımcıya ihtiyaç duyuyorsa o kadar yardımcısı olabilir. Her şeyi anayasaya yazmaya gerek yok. Mevcut sistemde halk milletvekilini seçiyor. Bakanı seçemiyor. Yeni sistemde de bir şey değişmeyecek bakanları Cumhurbaşkanı seçecek.”



Yeni sistemde Belediye seçimine benzer bir sistem var
Yeni anayasayla beraber bakanların milletvekillerinden seçilemeyecek olmasını içeren maddeyi ele alan Özlü, “Mevcut sistemin sıkıntısı yasamayı seçip içinden yürütme çıkarıyoruz. İç içe bir durum var. Yeni sistem bunu ayırıyor. Yeni sistemde Belediye seçimine benzer bir sistem var. Nasıl belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi için ayrı ayrı oy kullanıyorsak aynı şekilde Partili Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için de ayrı ayrı oy kullanacağız.” ifadelerine yer verdi.

Başıboş hayvanlar için ise yer araştırması yaptık
Düzce’nin sorunları ve projeleriyle sözlerini sürdüren Özlü, 5 temel sorunu çözdüklerini bildirerek yapım aşamasındaki otoban-otogar-OSB bağlantı yolunda çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Akçakoca’daki mevcut balıkçı barınağını kaldırarak mevcut alanı yat limanına çevireceklerini paylaşan Özlü, başıboş hayvanlar için ise yer araştırması yaptıklarını Orman Bakanlığından ödenek alarak barınak yapacaklarını açıkladı.

Düzcelilerin proje bazlı üretken olmasını istiyoruz
Düzcelilerden beklentisini Günlük aracılığıyla kamuoyuna ileten Özlü, “Proje bekliyoruz. Öneri bekliyoruz. Bakış açısında ‘Sizin de diğerlerinden farkınız yok’ anlayışı olmamalı. Düzcelilerin proje bazlı üretken olmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yatırımların iki katına çıkması anlamı taşıyor
Her platformda Düzce’yi referandumda Türkiye birincisi yapmak hedefini belirten Özlü sözlerini yineleyerek, birinciliğin nasıl yansıyacağını “gündemde birinci sırada olacağız. Yatırımların iki katına çıkabilir.” şeklinde aktardı.



Hayır oyu büyük bir kazançtan mahrum bırakır
Hayır oyu vermeyi düşünen Düzcelilere çağrıda bulunan Özlü, “hayır oyunun Düzce’ye zarar vereceğini düşünüyorum. Hayır oyu büyük bir kazançtan mahrum bırakır. Cumhurbaşkanımız hep Düzce’yi soruyor. İlimizden çok memnun olduğunu her zaman söylüyor. Cumhurbaşkanımızın Düzce’ye sevgisi ve sempatisi var. Birinci olursak muhtarlarımız Ankara’dan elleri boş dönmez. Ayrıcalıklı bir konuma sahip oluruz.” diye konuştu.

Küçük yerde sert siyaset yapmak doğru değil
CHP İl Başkanlığına ziyaret hakkındaki düşüncelerini paylaşan Özlü, küçük yerde sert siyaset yapmak doğru değil. Buradan CHP’ye, MHP’ye, Saadet’e, BBP’li kardeşlerimize sesleniyorum. Düzce’nin Türkiye birincisi olması için evet oyu vermeleri istiyorum. Bakanlık Düzce’deki işlerimizi nasıl kolaylaştırıyorsa evet oyu da elimizi daha güçlendirecek.”

Özlü son olarak Düzce’de oy oranından çok Türkiye birinciliğinin önemli olduğunu belirtti.