Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, MÜSİAD Düzce Şubesi’nin her ay düzenlediği “Dost Meclisi” toplantısının Kalıcı Konutlar’da bulunan Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katıldı.
Toplantıya Bakan Özlü’nün yanı sıra MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Vefa Pehlivan, MÜSİAD Düzce Şubesi’nin eski başkanları ve üyeler katıldı.

“Son 3-4 günde yoğun tempo ile çalışacağız”
Burada bir konuşma yapan Bakan Özlü, seçimlere az bir zaman kaldığını ve yoğun bir program içerisinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Şurada 3-4 gün kaldı. Esasen çok az bir kesim yüzde 1-2’lik kesim hariç aziz milletimizin kanaatleri oluşmuş durumda. Anketlerde de kararsızların oranı çok düşük çıkıyor. Esasen aziz milletimiz kararını vermiş gibi görünüyor. Tabi bu sandık sandığa gidene kadar kararlar değişebilir. Bu son 3-4 günde yoğun tempo ile çalışacağız.”

“Sizin neden kendinize ait fikirleriniz yok?”
Türkiye’de bulunan bazı iş insanlarının yabancı fikirleri Türkiye’ye benimsetmeye çalışmalarını eleştiren Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MÜSİAD camiasının fikirleri, önerileri yerli ve milli, aradaki fark budur. Türkiye’de şöyle bir trend var. Özellikle bu yurt dışındaki kuruluşlarla, şirketlerle iş yapan sanayicilerimiz, iş adamlarımız onlarla çok sık temasta oldukları için oturup konuşuyorlar ve fikir alışverişinde bulunuyorlar. Onların fikirlerinden çok etkilenen bir kesim var. Sanki böyle yabancı fikirlerin yurt dışından gelen fikirlerin Türkiye mümessili gibi Türkiye temsilcisi gibi bu arkadaşlarımız. Örneğin, Fransa’da, Almanya’da İngiltere’de belli kesimler Türkiye’de OHAL var, OHAL kalksın diyorsa bizim Türkiye’deki bu kesimler, bu sivil toplum kuruluşları da aynısını söylüyor.  Dinliyor, tercüme ediyor ve bunu bize öneriyor. Sizin aklınız fikriniz yok mu? Sizin akli melekeleriniz dumura mı uğradı? Sizin neden kendinize ait fikirleriniz yok? Türkiye’de böyle bir kesim var. Kendisine ait fikirleri olmayan, yabancı fikirlerin, yurt dışındaki fikirlerin Türkiye temsilcisi gibi davranan sivil toplum kuruluşları var. Ama MÜSİAD bunlardan değil. MÜSİAD yerli, milli ama küresel.”

Bakan Özlü’ye hızlı tren sunumu
Bakan Özlü’nün konuşmasının ardından Yüksek Hızlı Tren güzergahının Düzce’den geçmesi için fizibilite raporu hazırlayan Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Ayhan Şamandar, hazırladığı projeyi Özlü’ye bir sunum ile anlattı.  


Haber: Ö.YILMAZ