AK Parti Düzce İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde bu akşam gerçekleştirildi. Kongrede daha önce atanan Şükrü Sert, bu kez seçilerek kendi yönetimiyle Gençlik Kolları Başkanı oldu.

Kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, gençlik olları üyeleri, partililer ve davetliler katıldı.

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak bir önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı ve Gölyaka İlçe Başkanı Fazlı Koç kürsüye gelerek 3 yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı ve yeni yönetime başarılar diledi.

"İşte AK Parti’nin sırrı..."
AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar elde ettiği başarılarda gençlerin önemine dikkat çeken Bakan Özlü şunları söyledi:
“Belki yaşınız itibari ile Türkiye’nin çok uzun yılları nasıl aynı kısır döngüde geçirdiğini bilemeyebilirsiniz. Kronikleşmiş sorunlar bir iktidardan diğerine aktarılır, Türkiye’nin ayak bağı olan yapı bir türlü kırılamaz, değiştirilemezdi. Bu sarmal AK Parti iktidarına kadar sürdü. İktidara geldiğimizde önümüzde zorlu bir yol vardı. Bir yandan, bu kronikleşmiş sorunları çözecek, Türkiye’ye ayak bağı olan yapıyı dönüştürecektik. Diğer yandan, geleceğin Türkiye’sini projelendirecek, o projeyi harekete geçirecektik. Eğer bunları başaramazsak bir görünüp bir kaybolan diğer siyasi partiler gibi, tarihin sayfalarında yerimizi alacağımızı biliyorduk. İşte AK Parti’nin sırrı budur.”

“Üniversite sayısı artırdık, harçları kaldırdık…”
“Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz” diyen Özlü AK Parti iktidarının gençlere yönelik yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı:

“Bu salondaki coşku, heyecan ve enerji; AK Parti’nin de, Türkiye’nin de geleceğinin emin ellerde olduğunun göstergesidir. Bizler size inandık, güvendik. Birileri ısrarla “olmaz, onlar beceremez” derken, bizler seçilme yaşını 18’e indirdik. Göreve geldiğimizde Türkiye’de 76 üniversite vardı. Şimdi ülkemizde 184 üniversitemiz var. 270 bin yeni derslik inşa ettik. Yurtlardaki yatak kapasitesini, 180 binden 605 bine çıkardık. Üniversite harçlarını kaldırdık. Öğrencilerimize aylık 470 Lira burs vermeye başladık. 565 bin yeni öğretmen ataması yaptık. 1870 adet yeni spor tesisini, gençlerimizin hizmetine sunduk. Lisanslı sporcu sayımızı; 7 milyonun üzerine çıkardık. 28 Şubat döneminin adaletsiz uygulamalarıyla mücadele ettik. Başı açık veya başı kapalı ayrımını ortadan kaldırdık. Kızlarımızı “ikna odalarına” mahkûm edenleri sizler çok iyi biliyorsunuz. İkna odaları zulmünü, tarihin çöplüğüne attık. İnanç ve eğitim özgürlüğünü tam anlamıyla hayata geçirdik.”



“Yer tahsisi tamam, Bilim Merkezi’ni kuruyoruz”
Düzce’deki yatırımların her geçen gün arttığını kaydeden Özlü, Düzce Bilim Merkezi’nin yer tahsisinin yapıldığı müjdesini vererek şunları kaydetti:

“Düzce’deki yatırımlarımızı her geçen yıl daha da artırdık. 2 hafta önce, Sayın Cumhurbaşkanımız Düzce’ye geldi, il kongremizi şereflendirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız; Düzce Bilim Merkezi’nin müjdesini verdi. Şimdi bu müjdenin gereğini yapıyoruz. Düzce Bilim Merkezimizin yer tahsisi, Maliye Bakanlığımız tarafından yapıldı. Nalbantoğlu Mahallesi’nde 38 bin metrekarelik alanda Düzce Bilim Merkezini kuruyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

“Cumhurbaşkanımız yaklaşık 3 hafta önce 300 yıllık bir hasrete son verdi”
Kültür merkezinde gerçekleştirilen kongrede konuşan Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ise şu ifadelerde bulundu:

“Sayın cumhurbaşkanımız yaklaşık 3 hafta önce 300 yıllık bir hasrete son verdi. 300 yıl sonra ilk defa İslam dünyası bir araya gelip karar verdi. İslam işbirliği teşkilatının aralık ayı sonundaki toplantısında net bir karar çıktı. Kudüs Filistin’in başkentidir dediler ve bütün Dünyaya bu mesajı birlik beraberlik içinde tüm İslam dünyası vermiş oldu ve ardından da özellikle Trump’un o komik kararına o komik yaklaşımına birleşmiş milletler en sert derecede çok ezici bir üstünlükle kardeşim biz bunu kabul edemiyoruz, dedi. İşte bizler bunu içinde yaşadığımız bir tarihin süreci olarak görmüyor olabiliriz. Ama şöyle düşünün 2150 yılında 2250 yılında tarih kitabını okuyan öğrenciler şunu yazacaklar. 2017 yılının aralık ayında Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde İslam işbirliği Teşkilatı ‘Kudüs Filistin’in Başkentidir’ diye karar aldı ve Türk halkı da tüm gücü ile biliyorsunuz o Cuma namazında Tüm Türkiye’de on milyonlarca kişinin katıldığı muhteşem mitingleri gerçekleştirdi.”
 
“Helallik istedi”
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise, “Gençleri canlı görmek, heyecanlı ve hareketli görmek bizleri memnun ediyor. Gençlerimizle partimizin kuruluşundan bu yana kare kare Düzce’yi gezdim. En başından beri gençlik kolları başkanı olan kardeşlerime teşekkür ediyoruz. Sizinle çalışmak büyük bir zevkti. Hepiniz hakkınızı helal edin” ifadelerinde bulundu.


 
“Siyaset yapma amaçlarımızdan biri de sizlersiniz”
Gençlik Kolları kongrelerinde yaşını unuttuğunu kaydeden AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise şöyle konuştu:

“Kendimi sizlerden biri olarak görürüm. Siyaset yapma amaçlarımızdan biri de sizlersiniz. Sizlere emanet etmek için siyaset yapıyoruz. Kendine ana muhalefet diyen partinin kongrelerinde sandalyelerin havada uçuştuğunu görürken bir böyle güzel kongreler yapıyoruz. Gençler üzerinde oynanan oyunları gezi olaylarında gördük. AK Parti gençlere umut veren, gençlere örgüt bilinci öğreten ve gençlik kolları teşkilatıyla siyaset okulu gibi çalıştıran bir partidir. Diğer partilerden farkımız budur. Bayrağı devrederiz ama gönül ordusu kurarız.”
 


“Keskin, gençlere teşekkür etti”
AK Parti Düzce İl Başkanımız Hikmet Keskin şu ifadelerde bulundu:

“Öncelikle böyle bir salonu, mitinglerde, kongrelerde bütün cefasını çekerek süsleyen kardeşlerimiz, bugün de kendi kongrelerini yapıyorlar. Onları tebrik ediyoruz. Bugün gençlerimizin düğün günüdür. Sayın Bakanımız, Düzce Milletvekillerimiz, Gençlik Kolları Başkanımıza kardeşlerine ve bizlere önem verdiler ve kongremize katıldılar. 31 Aralıkta Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla yaptığımız İl Kongremiz gençlerimizin, kadınlarımızın sayesinde çok güzel oldu. Gençlik Kolları kongremiz de çok güzel olacaktır. Fazlı kardeşimiz görevini Şükrü Sert’e bırakıyor. Fazlı kardeşimizle de 2 seçim ve 1 referandum geçirdik. Gençlerimiz özellikle 15 Temmuz sürecinde gençlerimiz bayrağına, vatanına, devletine sahip çıktılar. Gençlerimize güveneceğiz, 2019-2053-2071 hedeflerine gençlerimizle, birbirimize sımsıkı sarılarak yürüyeceğiz. Tüm teşkilat üyelerimizle büyük bir aile olduğumuzu unutmayacağız ve 2019’da da oyumuzu daha da yukarıya çekecektir. Yeni yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyor, hayırlı kongreler diliyorum.”







Haber: Ö.YILMAZ