Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ramazan Bayramı’nı geçirmek için geldiği Düzce’de ilçe ve belde teşkilatlarına gerçekleştirdiği bayramlaşma ziyaretlerinde vatandaşlarla da bir araya geldi.

Bakan Özlü’ye AK Parti Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Milletvekili Adayları Fahri Çakır ve Numan Çabuk, kadın ve gençlik kolları başkanları, TSO Başkanı Tuncay Şahin eşlik etti.



Bugün öğle saatlerinde Boğaziçi Belde Teşkilatı ile bayramlaşan Özlü buradan Beyköy Beldesi’ni ziyaret etti. Burada belde teşkilatı ve vatandaşlarla bir araya gelen Özlü, bayramlaşma merasiminin ardından katılanlara hitap etti.



“Yeni sistem daha hızlı çalışmaya müsaade ediyor”
Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye markası olduğunu kaydeden Özlü, şu ifadelerde bulundu:

“'Türkiye' denilince akla gelen isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan sistem kuran adamdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, MHP ile birlikte geçen sene bir referandum oldu, yeni bir sisteme geçtik. Yeni sistem, başkanlık sistemidir. İşlerimizi daha hızlı yapacağımız bir sistemdir. Daha çabuk karar alacağımız bir sistemdir. Şimdiye kadar ne hizmet yaptıysak bundan sonra 2 katı daha hızlı yapacağız. Yeni sistem daha hızlı çalışmaya müsaade ediyor. 24 Haziran'da bu sistemin hazırlığını yapacağız. Milletler için çalışan bir cumhurbaşkanımız var. Kendisi ile çalışmaktan onur duyuyoruz. Dünyada ezilen, horlanan bir lider. Amerika'nın büyükelçiliğinin Filistin'e taşınması ile ilgili olarak bir hadise oldu. 57'nin üzerine İslam ülkeleri var. En net ve doğru ses, Türkiye'den çıktı. 50'den fazla insan öldü. İsrail askerleri çoluk, çocuk demeden acımasızca ateş ettiler. Tek gür ses, Türkiye'den çıktı. AK Parti iktidarı sadece Türkiye için değil, Düzce için değil, bütün dünya için ışıktır ve umuttur."



İmam Hatip Mezunları ile buluştu
Bakan Özlü daha sonra Önder İmam Hatipliler Derneği’nin Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen bayram yemeğine katıldı. Kuran Tilaveti ile başlayan programda Özlü, masaları tek tek gezip dernek üyeleri ile selamlaşmasının ardından bir konuşma yaptı.

Düzce, İmam Hatipte bir markadır

Özlü, “Düzce, İmam Hatip deyince aslında bir markadır. Çünkü Türkiye’nin neresine gitsem, kiminle görüşsem mutlaka bir Düzceli imam hatip mezunu ile karşılaşıyoruz. Gerçekten bir markadır Düzce imam hatip. O yüzden çok şanslısınız. Ben bir Düzceli olarak, toplantılarınıza defalarca geldim. Son geldiğimizde değerli arkadaşlarım bana bir diploma verdiler, bu diploma tabi Düzce İmam Hatip Lisesi diplomasıdır. Bunu evde saklıyorum ve bununla gurur duyuyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum. Allah nice bayramlara erişmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ