Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Muhtarlar Derneğinde yaptığı toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin de yer aldı. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan tarafından karşılanan Özlü, Tozan’la Düzce’nin sorunlarıyla ilgili görüştü. Demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleşen ziyaretin ana gündem maddesi hava kirliliği oldu. Burada açıklamalarda bulunan Tozan, Düzce’nin sorunlarıyla ilgili Özlü’ye sundukları en büyük problemlerden birinin Düzce’nin hava kirliliği olduğunu ifade ederek, konu hakkında “Doğalgazda Düzce’ye teşvik verilerek her kesime ulaştırılması gerektiğini ifade etmiştik.” İfadelerini kullandı.



Özlü, Tozan’ın sözleri üzerine hava kirliliğinin önlenmesi için DERGAZ’la yaptıkları toplantının içeriğine ilişkin bilgi verdi:

“Ovada yer alan mahalle köy ayırmaksızın doğalgaza geçilmesi kararı alındı. EPDK’dan izin ve destek de aldık. Boğaziçi de dahil bütün bölgelerde doğalgaza geçme kararı aldık. Gücü olmayan ailelere kömür yardımı yerine doğalgaza dönüşüm yardımı yapalım. Hatta iki paket var. Bir pakette sadece ısınma ve ocak var. Diğerinde bütün evin ısıtılması var. Kararı aldık, uygulama aşamasına getirdik.”

Özlü, CHP ile farklı görüşlerde olmalarının Düzce için çalışmalarına engel olmadığını kaydetti. Ziyaretin siyasetin dışında olduğunu dile getiren Özlü, CHP İl Başkanı Tozan’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Tozan Özlü’ye siyasete getirdikleri yumuşak üsluptan dolayı teşekkür etti. Siyasetten yumuşak üslubun Düzce’ye yarar getireceğinin altını çizen Tozan, Özlü’nün bu konuda iyi bir başlangıç yaptığını kaydetti.