Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'deki referandum çalışmalarına, 3 günlük aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. İlçe mitinglerini Gümüşova ve Akçakoca'dan sonra Gölyaka ile sürdüren Bakan Özlü'nün halka seslenişi öncesinde il merkezinde yapacağı açıklanan  esnaf ziyaretleri Düzce'ye gecikmeli gelmesinden dolayı miting sonrasına bırakıldı. Gölyaka'da ilçe protokolü ve partililer tarafından çiçekle karşılanan Bakan Özlü, karşılama heyeti ile selamlaşması sonrası miting alanına geçti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve ana kademe başkanları Bakan'ın Gölyaka programında hazır bulundu.

Bakan Özlü, ellerinde Türk bayrakları ile alanda toplanan kalabalığa seslenmeden önce AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kısa birer konuşma yaptı.

"Daha güçlü devam etmemiz için sahip çıkmanızı bekliyorum"
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin "Gölyaka AK Parti iktidarlarını hiçbir zaman mahcup etmedi, teşekkür ediyorum." diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Bu yolda yürürken zaman zaman ayağımız tökezledi. Güç göstermek isteyenler oldu ama bütün vatandaşlarımız el birliği yaptı ve Recep Tayyip Erdoğan'a yoldaş oldu. Kadınların ve gençlerin bu yolda çok büyük emeği var. 16 Nisan'da yolumuza daha güçlü devam etmek için bir seçim yapacağız. Bu millet bu iradeye güvendi ve bu güven sayın bakanımızı bize kazandırdı. Daha güçlü devam etmemiz, bakanımızın devam etmesi, siyasi irademizi sürdürmemiz için sizden sahip çıkmanızı bekliyorum. Gölyaka'dan birinci olmalarını istiyorum." 

"Ülkemiz için çok kıymetli bir insan"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Gölyaka'da gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederek, Bakan Özlü'den övgü dolu sözlerle bahsetti. Keleş, "Bugün aramızda çok değerli Dr. Faruk Özlü var. Belki değerini çok iyi anlayamayabiliriz ama ülkemiz için çok kıymetli bir insan. Ülkemizin stratejik anlamda savunma sanayiinin, bilim ve sanayinin gelişmesinde çok önemli bir insan. Siz onu Ankara'ya gönderdiniz, Ankara da bize onu bakan olarak gönderdi." dedi. 

"Nerede durduğunuza iyi karar verin"
Keleş ayrıca "Nerede durduğunuza iyi karar verin." diyerek seslendiği Gölyakalılar'a "Bugün Almanya, Hollanda, PKK, FETÖ'nün yanında olanlar bunun hesabını veremeyecek. Biz hep hakkın yanında durduk, öyle durmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"18 maddeden bir tanesi bile evet demek için yeterli"
Kendisini bekleyen kalabalığın coşkulu alkışları ile platforma çıkan Özlü, vatadaşlara el sallayarak gösterilen ilgiye teşekkür etti. Çok az bir süre kalan Anayasa Değişikliği Referandumu'nun önemine işaret ederek konuşmasına başlayan Özlü, şunları kaydetti: "Bugün sizlerle niçin evet dememiz ve niçin hayır demememiz gerektiğini konuşacağız. Her siyasi parti seçime gelmeden önce anayasa yapma sözü verdi. Biz de bir söz verdik ve "Bu darbe anayasasından sizi kurtaracağız" dedik. Sonra bir darbe girişimi oldu ve milletin seçtiği hükümeti devirmek isteyen bir kalkışma oldu. Sonra Bahçeli bize "Getirin bakalım sonra milletin önüne sunalım." dedi. Eğer muhalefeti ikna edebilseydik bugün önümüzde iki anayasa olacaktı, onu oylayacaktık. 16 Nisan'da oylayacağımız anayasa, Türkiye döneminde bir dönüm noktasıdır. Türkiye'nin haksızlığa "dur" diyebilmesi için güçlenmesi lazım. Bunu için sizin önünüze 18 maddeyi sunacağız. Bu 18 maddeden bir tanesi bile evet demek için yeterli."

"Muhalefet sürekli sorun üretiyor"
Muhalefetin sürekli "hayır" dediğini ancak ortada bir teklifinin olmadığını savunan Bakan Faruk Özlü, "Bir şeye hayır diyorsanız karşılığını da söylemeniz lazım. "Böylesi daha iyi olur." demesi lazım. Muhalefet sürekli sorun üretiyor. Ortaya bir çözüm sunmuyorlar, teklif getirmiyorlar. Her şeye hayır diyorlar. Bu çözümsüzlük üretmek. Çözüm üretmeyen, yenilik getirmeyen, sorun çözmeyen bir muhalefetin iktidara gelme şansı yoktur." dedi.

"Son aylarda eylem yapamıyorlar çünkü onların inine girdik"
Türkiye'nin hamle yapması için 2002 yılından beri çalıştıklarını belirten Özlü, miting konuşmasına şöyle devam etti: "16 Nisan'da yapılacak olan oylama bir reformdur. Şimdi ikinci bir sıçrama yapmak istiyoruz ve mevcut sistemde bir yenilik yapmak istiyoruz. 16 Nisan'da oylayacağımız metin bir yeniliktir. O yüzden sizden evet bekliyoruz. Türkiye'nin etrafında olanlara bakın. Terör örgütleri eylem birliği içinde, terör eylemleri gerçekleştiriyorlar. Yaptıkları eylemlerde Türkiye'de çok sayıda insan öldü. Son aylarda bu olmuyor çünkü onların inine girdik. Bunu kendi silahlarımızla yaptık. Bir tek ses de çıkmadı çünkü kendi silahımızla tankımızla yapıyoruz. Türkiye'nin büyümesi ve bölgesinde güçlü olması gerekiyor. Bu yüzden sizden evet demenizi bekliyoruz. Bu evet Türkiye'nin büyümesi için duvara koyacağınız bir tuğladır."

"Size çok selamları var"
"Cumhurbaşkanımız bana Düzce'yi sorduğunda çok çalıştığımızı ve Düzce'den birincilik beklediğimizi söyledim." diyen Özlü, Gölyakalılar'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirtti.

Eftania Otel konaklama tesisine dönüştürülecek
AK Parti iktidarı olarak Gölyaka'da gerçekleştirdikleri yatırımlardan da söz eden Bakan Faruk Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Efteni Gölü'müzün projesini hayata geçireceğiz. Abant Gölü büyüklüğünde gölümüz olacak. Etrafında piknik de yapılabilecek, çok güzel olacak. Güzeldere için Gölyaka Belediye Başkanımız Bekir Akbulut ve Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş çalışıyorlar. İnşallah orayı da tamamlayacağız. Bu gölümüzün yanında bir de otelimiz (Eftania Otel) var. O oteli sahibi olan ticari bir bankadan satın alıyoruz. Bunu çok güzel bir konaklama tesisine dönüştüreceğiz. Çok güzel bir otel ve dinlenme yeri haline gelecek."

"Bu desteği Düzce için istiyoruz, kendimize istemiyoruz"
Herkesin referandumda Düzce'den çıkacak oy oranına yönelik bir rakam söylediğini ifade eden Özlü, şöyle devam etti: "Düzce'ye Türkiye birincisi olmak yakışır. O bakımdan sizin daha çok çalışmanızı ve Düzce'de destan yazmanızı istiyoruz. Hep beraber çalışıyoruz. Aramızda güzel bir uyum var ve çalışmaya devam edeceğiz. Düzce için çok güzel projelerimiz var. Hepsini yerine getireceğiz. Geçen seçimde başka partilere oy vermiş olanlar olabilir bu oylamada partiyi değil sistemi oyluyoruz. Bu yüzden siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakıp evete oy vermenizi istiyorum. Bu desteği Düzce için istiyoruz, kendimize istemiyoruz. Ankara'da daha güçlü bir Düzce olması için istiyoruz. Ben Gölyaka'ya çok defa geldim ve bu parka çok defa oturdum. İnşallah bu güzel hava 16 Nisan'da alacağımız güzel sonucun habercisi olur. Sizlerden tam ve firesiz destek istiyoruz."