-AK Parti İl Başkanlığı tarafından Anıtpark Meydanında iftar programı düzenlendi. İftar davetine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe belediye başkanları, partinin il ve ilçe teşkilat üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise iftara katılmadı. İftar programı ilahiler ile başladı. Ezanın okunmasıyla oruç açıldı. Yemeğin ardından İl Başkanı Hikmet Keskin, Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir selamlama konuşması yaptı. Arslan’ınardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yolsuzlukla, hırsızlıkla, çarçur edilen kaynaklar AK Parti dönemiyle birlikte esere dönüştü

Bakan Özlü, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren ülkemizin umudu olduğunu belirterek, “AK Parti kadroları Türkiye’nin yaşadığı muazzam değişimin mimarı oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan ve gelişen partimiz başarıdan başarıya koştu. Ben eskiden Savunma Sanayi Müsteşarı olarak bizzat tecrübe ettim. 14 yılda savunma sanayisine 30 milyar dolar kaynak aktarıldı ve yerlilik oranı yüzde 20’lerden yüzde 60’lara çıktı. Eskiden yolsuzlukla, hırsızlıkla, çarçur edilen kaynaklarımız, AK Parti dönemiyle birlikte projeye, esere, hizmete dönüşmeye başladı” dedi.

Düzce teşkilatı olarak birlik ve beraberliği daha da güçlendireceklerini ifade eden Bakan Özlü, parmakla gösterilen örnek alınan bir teşkilat olacaklarını kaydetti.

Güvenlik görevlilerimizi hukuki koruma altına aldık

Bakan Özlü önemli bir konun maddesinin meclisten geçtiğini belirtti. “Terörle mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Kahraman askerimiz ve polisimiz operasyonlarda çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün çok önemli bir kanun TBMM’de yasalaştı. Bu kanun değişikliyle terörle mücadele eden operasyonlarda görev yapan güvenlik görevlilerimizi hukuki koruma altına aldık. Böylece operasyonların sorumluluğu tamamıyla siyaset kurumuna devir etmiş ve silahlı kuvvetler mensuplarımızı rahatlatmış olduk” diye konuştu.

Belki bugün istifa etmek zorunda kalmazdın

Bakan Faruk Özlü İngiltere Başbakanı Cameron’a göndermede bulundu. “Son günlerin başka bir önemli gelişmesi ise İngiltere’de yapılan referandum oldu. Bu referanduma göre AB’den ayrılalım diyenler, AB’de kalalım diyenlere üstünlük sağladı. Elbette İngiltere halkının demokratik tercihleriyle ilgili bir yorumda bulunmak bize düşmez. Ancak İngiltere’de ki siyasilerin bu referandum sürecinde kullandıkları söylemlerle ilgili bir şeyler söylemek gerekiyor. Ne dediler. Türkiye AB’ye giremez. Türkiye AB’ye 3000 yılında girer. Başta Başbakan Cameron olmak üzere bazı siyasetçiler, ne yazık ki böyle söylemlere sık sık başvurdular. Sayın Cameron sen Türkiye’nin AB’ye ne zaman gireceğine kafa yoracağına İngiltere’nin AB’de kalması için ne yapmamız gerektiğine kafa yorsaydın, belki bugün farklı sonuçlar elde etmiş olurdun. Bunu yapsaydın, belki bugün istifa etmek zorunda kalmazdın.” şeklinde konuştu.


Bakan Özlü, konuşmasının ardından İstanbul Caddesi'nden yürüyerek Cedidiye Camisi'ne geçen Özlü, yolda esnafla ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Haber:Y.SEVER