Başbakan Erdoğan, bugün 61. Hükümeti kurdu ve hükümetin yeni bakanlarını açıkladı. Şimdi gözler bakan yardımcılarına çevrildi. Yarın saat 11:00’da toplanacak olan Bakanlar Kurulu’nun ardından bakan yardımcıları da belli olacak. Bakan yardımcılığı için üniversite mezunu olma ya da memur olma şartı aranmayacak, Başbakan Erdoğan’ın ifadesiyle, alanında uzman olmak şartıyla ilkokul mezunları dahi atanabilecek. Bakan yardımcıları, Bakan’a karşı sorumlu olacak.

Hükümetlerle gelip, hükümetlerle görevleri sona erecek bakan yardımcıları, hükümetin görev süresi dolmadan da görevden alınabilecek. 12 Haziran Genel Seçimleri'nde aday gösterilmeyen bazı eski milletvekillerinin bakan yardımcılığına sıcak baktığı öğrenilirken telefonla ulaştığımız Düzce eski Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay'a “Bakan yardımcısı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yönelttik.

Ankara'da süreci yakından takip ettiğini belirten Kaşıkoğlu, bakan yardımcısı olma düşüncesinin olduğunu ifade etti. Kaşıkoğlu, “Öyle bir düşüncem var fakat daha hiçbir şey net değil. Başbakan Erdoğan’ın eski milletvekillerinden bakan yardımcısı yapmama yönünde düşüncesi var. Bir iki gün içerisinde sonuç netleşecek” dedi.

Eski Milletvekili Celal Erbay ise bakan yardımcılığı modelinin parlamento, bakanlık ve seçmen arasındaki diyaloğu arttıracağını vurgularken, “Bakan yardımcılığı ile sistem daha seri işleyecek. Daha sistemli çalışma yapılacak, projeler üretilecek” dedi ve “Verilen hizmeti en iyi şekilde yerine getiririz” diyerek bakan yardımcılığına göz kırptı.

Haber; R. BAL