Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem bir dizi ziyaret için Düzce’ye geldi. Erdem Düzce’deki temaslarına Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ziyaret ederek başladı. Ziyarette Düzce’nin eğitimi hakkında açıklama yapan Erdem, bakanlık olarak tüm Türkiye’deki eğitimin kalitesini artırmak adına yaptıkları çalışmaların Düzce özelinde de çok iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Düzce’nin eğitimdeki durumuna dair açıklamalar yapan Erdem, son 15 yılın rakamlarını Cumhuriyet tarihine göre kıyaslayarak şu açıklamayı yaptı:
“Düzce’de son 14 yılda yapılan derslik sayısı neredeyse Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı kadar oldu. Aynı dönemde 2000 civarında öğretmeni varken 4700’lere ulaşan bir öğretmen sayısıyla iki katına çıkıldı. Bizim dönemimizde yüzde 66 atama yapıldı. Devam eden yatırımlarımız var. Bu yılda 20’ye yakın yapım halinde yatırımlarımız bulunuyor. Başta sayın Bakanımız, valimiz ve siyasilerimiz Düzce konularına çok hakimler.”

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol töreninde, Dağlı’nın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Düzce’deki eğitimle ilgili konuları içeren dosyaları ilettiğinden söz eden Erdem, “Bu durum Düzce’de eğitimin ne kadar takip ve inceleme altında olduğunu gösteriyor. Düzce’yi önemsiyoruz. Milli ve manevi değerleriyle önemli bir ilimiz. Buradaki 70 bin öğrenci ve velilerimizin içi rahat olsun. Bakanlık olarak Düzce’nin ihtiyaçlarını, problemlerini daha kısa sürede çözmek adına elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Dağlı, Erdem’e ziyaretlerinden ötürü duydukları memnuiyeti ifade ederek Düzce’deki ziyaret programına ilişkin bilgi verdi. Ziyaret Dağlı’nın Erdem’e hediye takdim etmesiyle son buldu.

Erdem ardından Düzce Belediyesini ziyaret etti.Düzce Belediyesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Erdem Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile görüştü.
Düzce Belediyesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Erdem belediye meydanında çiçeklerle karşılandı. Başkan Keleş, Bakan Yardımcısı Erdem’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek “sayın bakanımız hoş geldiniz. Bugün burada iki güzide misafirimiz var. Birisi Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem diğeri de Bolu Milletvekilimiz Ali Ercoşkun bey kendilerine çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Ayrıca değerli bakan yardımcımız bakanlığımızın Düzce’de yaptığı çalışmaları da biliyoruz. Geçen belediye başkanlığı dönemimde burada tüm okullar prefabrikti. Şimdi hemen hemen hepsi yeni binalarına kavuştu. Gerçekten Düzce için çok önemli hizmetleriniz oldu. Ben tüm Düzceliler adına size teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de yaptığı açıklamada Düzce için çok sayıda projeler hazırlandığına dikkat çekerek “Ben de değerli başkanıma misafirperverliği için valimize de çok teşekkür ediyorum. Valilikte de söyledik; Düzce’de çok güzel bir uyum var. Başta Bakanımız Faruk Bey ile valimiz, belediye başkanımız, teşkilatımız, herkes çok ilgili. Burada ilk iş eğitim alanında yapılacak düzenlemeler oldu. Bakan Danışmanımız Ömer Bey ile biz Düzce’nin eğitim adına en küçük sorunundan en büyüğüne kadar biliyoruz, elimizden gelen çabayla çalışıyoruz. AK Parti’nin yatırım hamlesi içinde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı son 14 yılda iki katına çıkarıldı. Öğretmen atamaları diğer destekler o şekilde. Artık ayrıntılı çalışıyoruz. Her ilin belediyesi, valisi çalışmaları yakından takip ediyor. İki gün önce Milli Eğitim ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bir baktık valimizin de elinde bir dosya, milli eğitim bakanımıza verdi. Böyle titiz bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu yıl da yine yeni yatırımlar gündemimizde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapılması planlanan, inşallah kısa sürede bu sorunları halledeceğiz. Zaten tekli sistem eğitim programının uygulanması hükümetimizin şu anda gündeminde. Okul öncesi eğitimi yüzde yüz seviyelerine çıkarmak, ingilizce eğitimini daha farklı sistemlerle geliştirmek, bunların hepsi Düzce’de bir model olarak önceden yapılabilir. Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyoruz, çok teşekkür ediyoruz sizlere de” ifadelerini kullandı.